HarmonyOS kullanıcı sayısı 50 milyonu aştı - Haberler - indir.com

HarmonyOS kullanıcı sayısı 50 milyonu aştı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-10 13:00:18
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz aylarda yeni işletim sistemi için yeni bir sürüm yayımlayan Huawei, HarmonyOS işletim sistemiyle başarıya koşuyor. CTV
News HarmonyOS işletim sistemini çalıştıran cihaz sayısının 50 milyonu geçtiğini açıkladı.

2019 senesinden beri ABD ambargolarıyla baş etmeye çalışan Huawei yaklaşık iki buçuk senedir zorlu bir dönemden geçiyor. Önce Google Servisleri’ni kaybeden, ardından ülkede satışı yasaklanan sonra da yonga tedarikçisini kaybeden şirket en son olarak alt markası Honor’u elden çıkarmak zorunda kalmıştı. Tüm zorluklara rağmen yılmayan şirket bağımsız bir teknoloji şirketi olabilmek için uzun süredir çaba sarf ediyordu. Geçtiğimiz sene konuyla ilgili açıklama yapan Ren Zengfei artık Amerika yönetimine güvenemeyeceklerini, şirketin bağımsız bir şirket olması gerektiğini ve zorlukların onları yıldıramayacağına dair bir açıklama yapmıştı. Nitekim Huawei küllerinden doğmak için ilk adımı geçtiğimiz günlerde attı.

HarmonyOS kullanan ilk MatePad 11 fiyatı açıklandıHarmonyOS kullanan ilk MatePad 11 fiyatı açıklandı

Cihazları için HarmonyOS işletim sistemini tanıtan şirket geçtiğimiz ay HarmonyOS 2’yi yayımlamıştı. İşletim sistemi hala beta sürümünde olsa da yenilikleriyle büyük bir ilgi çekti. Yayımlandığı günden beri rekor kıran HarmonyOS 2’nin 50 milyon sınırını geçtiği açıklandı.

HarmonyOS, Android'e darbe vurabilir

Konuyla ilgili yayımlanan rapora göre HarmonyOS 2, 29 Temmuz 2021 tarihinde 40 milyon civarı kullanıcıya sahipti. Kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi gören işletim sistemi kısa sürede 10 milyon kullanıcı daha çekmeyi başardı. Üstelik işletim sistemi henüz tüm Huawei cihazları için de yayımlanmış değil. Bu da HarmonyOS'un, yakın bir zamanda çok daha fazla kullanıcıya ulaşacağı anlamına gelmekle yeni işletim sisteminin gerçekten Andoroid ve iOS’a rakip olabileceğinin sinyallerini de veriyor.

Sadece Huawei cihazlarıyla da sınırlı kalmayacak olan HarmonyOS yakında Honor cihazları içinde yayımlanacak. Henüz başka markaların HarmonyOS destekleyip desteklemeyeceği bilinmese de, işletim sisteminin daha da büyümesi durumunda diğer Çinli şirketlerinde tercihi arasına girme ihtimali oldukça yüksek. Daha dün 50 milyon kullanıcı sayısını geride bırakan Huawei'nin gözü çok daha yükseklerde. Şirket, önümüzdeki senenin ilk yarısına kadar 100 cihaz modeli için HarmonyOS dağıtımının yapılacağını belirtiyor. Bu ürünler arasında Huawei ile HONOR'un akıllı telefon ile tabletleri yer alacak. Ayrıca şirketlerin diğer akıllı ürünleri de bu işletim sistemiyle kullanılabilir hale getirilecek. Huawei, bir aksilik çıkmaması durumunda yıl sonuna kadar 200 milyon kullanıcı sayısına erişeceğini söylüyor. Şirketin açıklamalarına göre100 milyon kullanıcı da üçüncü taraf şirketlerin HarmonyOS'lu cihazlarını kullanıyor olacakmış. Honor'a ait 14 akıllı telefon modeline gönderilen güncellemelerin de kullanıcı çekmeye başladığını düşünürsek şirket hemen olmasa bile iki sene içerisinde akıllı telefon pazarındaki eski konumuna geri dönebilir gibi duruyor.

HarmonyOS güncellemesi alacak cihazlar

  • Huawei P20
  • Huawei Mate 10
  • Huawei-P20 Pro
  • Huawei Mate 10 Pro
  • Huawei nova 5i
  • Huawei-Mate 10 Porsche Design
  • Huawei nova 4
  • Huawei Mate RS Porsche Design
  • Huawei-nova 4e
  • Honor X10
  • Honor 30S
  • Honor-X10 Max
  • Honor 30 Youth Edition
  • Honor Play4



HarmonyOS indirme sayısıyla rekor kırdıHarmonyOS indirme sayısıyla rekor kırdı
Huawei P50 HarmonyOS ile birlikte tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıHuawei P50 HarmonyOS ile birlikte tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ