HarmonyOS ile iOS hızları karşılaştırıldı - Haberler - indir.com

HarmonyOS ile iOS hızları karşılaştırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-16 17:45:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji üreticisi Huawei’nin yaşadığı ABD ambargosu sonrası Android lisansı iptal edilmişti. Bunun üzerine şirket kendi işletim sistemi ve ekosistemi olan HarmonyOS ile kullanıcıların karşısına geleceğini söylemiş ve öylede olmuştu. Daha sonra geliştirilen HarmonyOS için 2.0 sürümü şirket tarafından resmi olarak tanıtıldı. Şimdi ise YouTube ortamında HarmonyOS 2.0 ve iOS 15 işletim sistemleri hız ve akıcılık noktasında karşılaştırıldı. Bildiğiniz üzere Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 15’de geçtiğimiz haftalarda tanıtılmış ve büyük yenilikler ile dikkat çekmişti. Atnarr Tech YouTube kanalı tarafından HarmonyOS 2.0 ve iOS 15 işletim sistemleri performans noktasında karşı karşıya geldi.

HarmonyOS 2.0 ve iOS 15 performansları karşılaştırıldı

iOS 15 sonrasında para iadeleri geliştiricilerin elindeiOS 15 sonrasında para iadeleri geliştiricilerin elinde

Henüz Beta aşamasında bulunan iOS 15 ve HarmonyOS 2.0, uygulama açma hızı, çalışan uygulamalar arasında gezinti ve ayar menüsü bölümleri ile karşı karşıya geldi. İşletim sistemleri, tüm bu yapılan testleri aynı hız ve stabilite ile gerçekleştirdiler. Ancak uygulama simgesini basılı tuttuğunuz zaman iOS 15’te yer alan içerik menüsü HarmonyOS 2.0’dekine göre daha geç gözüküyor. Ancak bu durum ise iOS animasyonlarından ötürü gerçekleşiyor. iOS 15’teki pop-up menü biraz daha geç açılıyor. Huawei’nin bu yıl 300 milyondan fazla telefona HarmonyOS sunması bekleniyor. Gelecek yıl ise bu rakamın 1 milyardan fazla cihaza erişmesi bekleniyor.

Android fork’u olması sebebiyle APK dosyalarını da kurma imkanı bulunan bu işletim sistemi tam çıkışı ile beraber yüksek performansı da beraberinde getirmesi bekleniyor. 128 KB RAM’e sahip cihazlarda çalışması, ekosisteme sahip olması ve kullanıcıya sunacağı performans ile dikkat çeken HarmonyOS 2.0, gelecek vadeden bir işletim sistemi diyebiliriz. HarmonyOS 2.0 ve iOS 15 işletim sistemlerinin performans testlerine aşağıdan erişebilirsiniz.




Microsoft Outlook İOS uygulamasına yenilikler geldiMicrosoft Outlook İOS uygulamasına yenilikler geldi
Facebook Messenger'ın iOS sürümü yenilendiFacebook Messenger'ın iOS sürümü yenilendi

PAYLAŞ