HarmonyOS cihazlar Türkiye'ye geliyor - Haberler - indir.com

HarmonyOS cihazlar Türkiye'ye geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 13:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Huawei tarafından tanıtılan ve HarmonyOS işletim sistemini kullanan yeni modeller, Türkiye pazarında satışa sunulmaya hazırlanıyor.

Huawei, Amerika'da yaşadığı sorunlar nedeniyle pek çok hizmetten mahrum kalmak durumundaydı. Mevcut yaşadığı sorunlardan kendi çözümleri ile çıkmak isteyen şirket, yeni bir işletim sistemi geliştirdi. HarmonyOS olarak adlandırılan yeni işletim sistemini kullanan yeni modeller resmen tanıtılırken, geçtiğimiz gün düzenlenen tanıtımın ardından Türkiye için önemli bir gelişme yaşandı.

Huawei, HarmonyOS hatalarına yanıt verdiHuawei, HarmonyOS hatalarına yanıt verdi

Huawei Türkiye’den önemli açıklama

Huawei Türkiye tarafından bugün gerçekleştirilen basın toplantısında, şirket tarafından geliştirilen yeni işletim sistemi destekli modeller hakkında yeni planlar aktarıldı. Açıklamada, Huawei tarafından global olarak gerçekleştirilen tanıtımda yer alan FreeBuds 4, MatePad 11, Huawei Watch 3, Huawei MateView monitör serisinin kısa Süre içerisinde Türkiye pazarında satışa çıkacağı açıklandı. Resmi olarak yapılan bu açıklamaların ardından kısa süre içerisinde Türkiye'deki kullanıcıların da yeni ürünleri ve HarmonyOS işletim sistemini deneyebileceği de ortaya çıkmış oldu.

Yeni modellerin fiyatları ne kadar?

Yapılan bu açıklamayla birlikte en çok merak edilen bir diğer detay ürünlerin satış fiyatları. Yapılan açıklamalarda, pek çok model için etiket fiyatları net olarak paylaşıldı. Buna göre;

Tablet, kalem ve klavye desteğine sahip MatePad 11 yeni ürünler arasında en çok dikkat çekenlerden birisi. 24 Haziran tarihi itibarıyla ön satışı başlatılan yeni tablet, 12 Temmuz'a kadar ön satışta yer almaya devam edecek. 12 Temmuz’un ardından ise siparişler teslim edilmeye başlayacak. MatePad 11 4299 TL gibi bir etiket fiyatına sahip. Ancak MatePad 11 ile birlikte ek aksesuarlar da satın alınmak istenirse fiyat 4999 TL olacak.

Freebuds 4 içinde Türkiye'de satış sürecini başlatan Huawei, bugün itibariyle başladığı ön siparişleri 5 Temmuz'a kadar sürdürecek. Cihazın etiket fiyatı ise 1399 TL. Kablosuz kulaklığın yanı sıra Türkiye pazarında yer alacak AX3 Router Quad Core olarak adlandırılan model 749 TL, Dual Core olarak adlandırılan model ise 549 TL’den satışa çıkacak.

Şirket tarafından piyasaya sunulacak diğer modeller ile ilgili herhangi bir etiket ve tarih paylaşımı yapılmadı.

Üretimler Türkiye’de başlayabilir

Toplantıda dikkat çeken ancak detaylı bir şekilde açıklanmayan bir diğer konu ise üretimlerin Türkiye'de yapılıp yapılmayacağı. Fizibilite çalışmalarının devam eden Huawei’nin mevcut çalışmalarına uygun bir yer bulması halinde üretim hattının bir bölümünü Türkiye'ye taşımasının gündemde olduğu belirtildi.


HarmonyOS ile iOS hızları karşılaştırıldıHarmonyOS ile iOS hızları karşılaştırıldı

PAYLAŞ