HarmonyOS bir haftada 10 milyon kullanıcıya erişti - Haberler - indir.com

HarmonyOS bir haftada 10 milyon kullanıcıya erişti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 10:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir kendi ekosistemi üzerinde çalışan Huawei geçtiğimiz hafta kendi tasarladığı işletim sistemi HarmonyOS’u tanıtmıştı. İşletim sistemi kısa sürede 10 milyondan fazla akıllı telefona yüklenince şirket bunu pastayla kutladı.

2019 senesinin Mayıs ayından beri ABD ambargolarıyla baş etmeye çalışan Huawei bir daha aynı duruma düşmemek ve tamamen bağımsızlaşmak için adımlar atmaya başlamıştı. Bir süredir HarmonyOS işletim sistemi üzerinde çalışan Çin merkezli teknoloji devi 2 Haziran’da HarmonyOS 2.0'ı ve bu işletim sistemini ve yeni arayüzün desteklediği ilk cihazları tanıtmıştı. Android’in ve iOS’un gelecekteki rakibi olan bu HarmonyOS kısa sürede 10 milyon akıllı telefona yüklendi. Bu gelişmeyi kamuoyuna duyuran şirket bunu bir pasta keserek kutladı.

Huawei kendi işletim sistemine sahip tableti MatePad Pro'yu tanıttıHuawei kendi işletim sistemine sahip tableti MatePad Pro'yu tanıttı

HarmonyOS işletim sistemiyle gelecek ilk model Huawei P50'nin tanıtım tarihi açıklandı

Huawei, bu senenin sonuna kadar 360 milyon cihazın HarmonyOS'u kullanmasını bekliyor. Şirketin gelecek yıl için hedef kullanışı ise 12.3 milyar. Fakat HarmonyOS'un ev aletlerinde, arabalarda ve çeşitli mobil cihazlara ek olarak kullanıldığını da düşünecek olursak şirketin bu hedefini gerçekleştirmesi oldukça mümkün gibi görünüyor. Ayrıca Huawei’nin 1.2 milyon geliştiricinin HarmonyOS ekosistemine dahil olmasını beklediğini de hatırlatalım.

Şimdilik HarmonyOS 2.0  akıllı telefonlar için indirilebilir durumda. Huawei Android ya da HarmonyOS seçimini tamamen kullanıcılarına bırakıyor. İşletim sistemi şimdilik sadece Mate 40, P40, Mate 30 serisi ve MatePad Pro tabletlerde de kullanılabiliyor ancak HarmonyOS 2.0'ın Huawei P30, Honor 30 ve Honor V30 için dahili beta test süreci de bu ay başlayacak ve bu akıllı telefonlar için genel beta da Temmuz ayında yayımlanacak.

 


Huawei MateView monitörünü tanıttıHuawei MateView monitörünü tanıttı
i3 işlemcili Huawei MateBook D15 satışa çıktıi3 işlemcili Huawei MateBook D15 satışa çıktı

PAYLAŞ