HarmonyOS Beta yakında yayımlanacak - Haberler - indir.com

HarmonyOS Beta yakında yayımlanacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-10 20:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei HarmonyOS beta için resmi açıklama yaptı.

Geçtiğimiz sene Donald Trump yasakları yüzünden ABD’li iş ortaklarını kaybeden Huawei, ABD bağımlığından kurtulmak için kendi ekosistemini geliştirmeye karar vermişti. Bunun için uzun ve kapsamlı bir çalışma yürüten şirket, akıllı TV sistemlerinde kullandığı HarmonyOS işletim sistemini, akıllı telefonları için yeniden tasarlamaya başlamıştı. Uzun bir süredir bu işletim sistemi üzerinde çalışan şirket nihayet beta testlerini arttırıyor. Geçtiğimiz aylarda HarmonyOS 2.0 sürümünü yayımlayan şirket yeni işletim sisteminin beta tarihini resmi olarak açıkladı.

Huawei CEO'su iddiaları yalanladı: 2020 içerisinde HarmonyOS'lu cihaz gelmeyecekHuawei CEO'su iddiaları yalanladı: 2020 içerisinde HarmonyOS'lu cihaz gelmeyecek

EMUI 11 çalıştıran telefonlar, HarmonyOS’e yükseltilebilecek

Şirket Eylül ayında düzenlediği Huawei Geliştiriciler Konferansı‘nda tüm akıllı cihazları için HarmonyOS 2.0‘ı tanıtmıştı. eni işletim sisteminin aralık ayında mobil cihazlar için yayınlanacağını söyleyen Huawei yazılım departmanı başkanı Wang Chenglu, sistemdeki mevcut ilerlemenin çok iyi olduğunu da kullanıcılarla paylaşmıştı. Bu kadar kısa bir sürede işletim sistemi geliştirmeyi başaran şirketin ambargoların hafiflemesiyle birlikte yazılımda Apple ve Google’ın büyük bir rakibi olması oldukça muhtemel gibi görünüyor.

Huawei‘nin yazılım departmanı başkanı Wang Chenglu tarafından bugün yapılan yeni açıklamaya göre şirket HarmonyOS beta sürümünü 18 Aralık’tan sonra yayımlamaya başlayacak.

Ayrıca Wang Chenglu 18 Aralık tarihinde yayınlanmaya başlanacak olan beta sürümünün Ocak ve Şubat 2021 tarihlerine hali hazırda piyasada olan bazı akıllı telefonlar içinde yayımlamayı planladıklarını belirtti. Sözlerine şirket tarafından üretilen akıllı telefon modellerinin yüzde 90‘ını kapsayan bir güncellemenin de hazır olduğunu da açıklayarak devam eden Chenglu, yeni işletim sistemini ilk kullanacak akıllı telefonun Mate 40 ailesi olduğunu da doğruladı.

Şirket tarafından yayımlanan listeye göre HarmonyOS işletim sistemi Kirin 990 5G, Kirin 990 4G, Kirin 985, Kirin 980, Kirin 820, Kirin 810 ve Kirin 710 işlemcili Huawei modelleri için de yayımlanacak.

İlk Parti

Kirin 9000 serisi

İkinci Parti 

Kirin 990 5G

Üçüncü Parti

Kirin 990 4G, 985, 820

Dördüncü Parti

Kirin 980, 990 4G, 820 (Kısmi)

Son Parti

Kirin 810, 710

Huawei’nin akıllı telefonlar için güncellemeleri ne hızla yayımlayacağını ve nasıl bir işletim sistemi geliştirdiğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

 


Huawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyorHuawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyor
HarmonyOS Aralık ayında Huawei telefonlarına geliyorHarmonyOS Aralık ayında Huawei telefonlarına geliyor

PAYLAŞ