HarmonyOS, Android'e darbe vurabilir - Haberler - indir.com

HarmonyOS, Android'e darbe vurabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-03 17:00:11
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce kendi işletim sistemi HormonyOS 2’yi kullanıma sunan Huawei diğer üreticilere de göz kırptı.

2019 senesinden beri ABD ambargoları nedeniyle zorlu bir süreçten geçen Huawei son dönemlerde küllerinden doğmaya çalışıyor. Tamamen bağımsız bir şirket haline gelebilmek için önemli adımlar atan şirket geçtiğimiz haftalarda HarmonyOS 2 adını verdiği kendi işletim sisteminin beta sürümünü kullanıcılarıyla buluşturmuştu. Bunun yanı Qualcomm gibi teknoloji devleri de Huawei’yle çalışmak için ABD’den izin istemişlerdi. Huawei’nin Qualcomm’u geri kazanması ve kendi ekosistemini geliştirme çabası şirkete olumlu dönüşler sağlamaya başlamış gibi görünüyor.

Huawei P50 ve P50 Pro resmi olarak tanıtıldıHuawei P50 ve P50 Pro resmi olarak tanıtıldı

Kendi işletim sisteminin ikinci sürümüyle oldukça iddialı olan şirket kısa zamanda ciddi anlamda kullanıcı kazanmıştı. İlk tanıtıldığında sadece Huawei telefonlarda kullanılacağı düşünülen HarmonyOS’un Android’de başka bir markaya daha geleceği öğrenildi.

HarmonyOS güncellemesi alacak cihazlar

Huawei’nin yeni işletim sistemini eski alt markası olan Honor’un bazı modellerinde de kullanıcılara sunmaya başlayacağı öğrenildi. Şirketin yapmış olduğu resmi açıklamada bunu doğruluyor. HarmonyOS 2, bazı Honor modellerine gelecek. Hatta güncellemeyi opsiyonel olarak alacak olan uyumlu modellerin listesi bile yayımladı. İşte HormonyOS 2 güncellemesi alacağı kesinleşen Honor modelleri;

  • Honor 30 Pro serisi
  • Honor Play 4 Pro
  • Honor 20 serisi
  • Honor Magic2
  • Honor V30 serisi
  • Honor 30
  • Honor V20
  • Honor tablet V6

ABD ile Çin arasındaki yaşanan ticari savaştan en çok Huawei etkilenmiş ve Google lisansını kaybetmişti. Şirket bu ambargonun hemen ardından kendi ekosistemini geliştirmek için kolları sıvadı. Başlarda bu işletim sistemini sadece televizyonlarında sunmaya niyetli olan Huawei, yaklaşık bir sene sonra akıllı telefonları için de işletim sistemini kullanıma sundu. Geçen haftalarda tanıtılan HarmonyOS 2 ise tam anlamıyla kullanıcılara hitap ediyor.

Bildiğiniz üzere Honor’da geçtiğimiz seneye kadar Huawei’in yan şirketiydi. Ancak zor dönemlerden geçen Huawei, Honor’u elden çıkarmak zorunda kalmıştı. İki şirket arasında şuanda resmi bir bağ olmasa da, hala bir yakınlık olduğu biliniyor. Bu nedenle HarmonyOS işletim sisteminin Honor cihazlar içinde yayımlanacağının pek de sürpriz olmadığını söyleyebiliriz. Ancak şimdilik Honor cihazlarının yeni işletim sistemi güncellemesini ne zaman alacağı bilinmiyor.


Huawei P50 HarmonyOS ile birlikte tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıHuawei P50 HarmonyOS ile birlikte tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı
Huawei HiSilicon, HiAir teknolojisinin tanıtımı yapıldıHuawei HiSilicon, HiAir teknolojisinin tanıtımı yapıldı

PAYLAŞ