HarmonyOS 2.0 Beta güncellemesi Şubat ayında geliyor - Haberler - indir.com

HarmonyOS 2.0 Beta güncellemesi Şubat ayında geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Huawei, geçtiğimiz günler içerisinde düzenlediği geliştirici konferansında HarmonyOS 2.0 işletim sistemini duyurmuştu. Marka kendi işletim sistemini akıllı cep telefonlara taşıyarak sürpriz yaparken, beta sürümünün ne zaman kullanılabilir hale getirileceği ise netlik kazanmış oldu. 

HarmonyOS 2.0 Beta güncellemesi Şubat ayında sunulacak

Söz konusu bu geliştiriciler konferansındaki sunumda işletim sisteminin akıllı cep telefonlara da sunulacağı açıklanmış fakat son tüketici içim bir tarih de verilmemişti. Huawei şirketinde yer alan yazılımdan sorumlu AR-GE başkanı Wang Chenglu’nun verdiği bir röportaj, HarmonyOS 2.0’ın ne zaman kullanılabilir olacağı hakkında soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Chenglu tarafından paylaşılan bilgilere göre, HarmonyOS 2.0 Aralık ayından itibaren akıllı telefon geliştiricilerinin kullanımına sunulacak. Son tüketicinin kullanacağı ilk beta sürümünün ise Şubat ayında seçili telefonlara dağıtılması planlanıyor.

Huawei şirketinin yazılım bağımsızlığının bir göstergesi olan HarmonyOS, ikinci jenerasyonu sayesinde kullanım alanına daha da genişletiliyor. İlk versiyonda akıllı televizyon ve router gibi ekosistem ürünleri hedeflenirken, artık mobil ürünler de işletim sisteminin kapsamına girecek. Bu sayede tüketicilere Android ve iOS haricinde üçüncü bir alternatif daha sunulacak. Android'den HarmonyOS'a geçiş konusu ise kullanıcılar tarafından sorun yaratmayacağa benziyor. Zira Huawei CEO’su Ren Zhengfei, markaya ait bütün telefonların “birkaç saat içerisinde” HarmonyOS işletim sistemine geçiş yapabileceğini belirtmişti. Dolayısıyla yeni işletim sistemini denemek isteyenler, akıllı telefonunu değiştirme ihtiyacı duymayacak. Son olarak kutusundan HarmonyOS 2.0 ile çıkacak ilk telefonun 2021’in ilk çeyreğinde tanıtılacağının doğrulandığını da belirtmek gerekiyor.





PAYLAŞ