HarmonyOS 2.0 arayüzü betadan farklı geliyor - Haberler - indir.com

HarmonyOS 2.0 arayüzü betadan farklı geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-21 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

EMUI 11 arayüzü ile benzerliği ile dikkatleri üzerine toplayan HarmonyOS 2.0 işletim sisteminin, betadan çıkıp kararlı bir şekilde yayınlandığında baştan aşağı değişmiş yepyeni bir kullanıcı arayüzüne sahip olacağı belli oldu. HarmonyOS sistemine sahip olacak olan ilk akıllı cep telefon ise Huawei P50 serisi olacağı da aktarılan bilgiler arasındadır. 

HarmonyOS 2.0, kararlı haliyle oldukça farklı bir deneyim sunacak

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei 16 Aralık itibariyle uzun bir süredir heyecanla beklenen mobil işletim sistemi HarmonyOS 2.0'ı beta olarak kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Şu an için sadece Çin'deki uygulama geliştiricilerinin kullanımına açık olan HarmonyOS 2.0 ilk aşamada Huawei P40, Mate 30 ve MatePad Pro’ya yüklenebiliyor. 2021 yılında ise daha fazla kullanıcı sayısına sunulan olan HarmonyOS ile ilgili yeni bilgiler de gelmeye başladı. 

HarmonyOS 2.0 Beta güncellemesi Şubat ayında geliyorHarmonyOS 2.0 Beta güncellemesi Şubat ayında geliyor

HarmonyOS işletim sisteminin yayınlanasının hemen ardından ise Çinli bir geliştirici, işletim sistemini kendi cep telefonuna yüklediği dile getirildi ve bununla ilgili olarak da çeşitli videolar paylaşıldı. HarmonyOS 2.0 işletim sisteminin Huawei’nin Android tabanlı EMUI 11 arayüzü ile oldukça benzer olduğu tespit edildi. Bu sebeple de çeşitli eleştiri oklarını üzerine çeken HarmonyOS 2.0'ın betadan çıkıp kararlı bir şekilde kullanıma sunulmasında arayüzün çok daha farklı olacağı da bildirildi. 

Çin merkezli Sina Tech China tarafından paylaşılan haberlere göre, HarmonyOS 2.0'ın yayınlanmakta olan beta sürümü sadece bir ön gösterim niteliğine sahiptir. Yani Huawei, HarmonyOS’i ilk aşamada yalnızca geliştiricilere açtığı için doğal bir şekilde arayüz açısından da oldukça çaba göstermiş durumdadır. Zira HarmonyOS daha çok yolun başında ve ilk aşamada ise geliştiricilerin ortama alışmaları için yayınlandığından dolayı, nihai arayüzle karşımıza değildir. Ancak HarmonyOS 2.0 işletim sisteminin kararlı olan sürümü yayınladığı an, EMUI 11'e kesinlikle benzemeyecek ve tepeden tırnağa yenilenmiş olan bambaşka bir kullanıcı arayüzüne de sahip olacaklar. 

Android uygulamaları HarmonyOS'de destekleniyor

Huawei tarafından geliştirilen bu işletim sistemi HarmonyOS sadece Huawei kullanıcıları için değil aynı zamanda Android kullanıcıları için de kullanılabilir olacak. Zira elde edilen bilgilere göre Huawei, HarmonyOS kullanıcılarının telefonlarında Android uygulamalarını da istedikleri gibi çalıştırabilmelerine izin verecek. Yani siz .apk formatındaki bir Android uygulamasının HarmonyOS'a rahatlıkla kullanabileceksiniz. 

Açıkça belirtmek gerekirse, başarılı şirket Huawei'nin HarmonyOS'te sisteminde Android tabanlı uygulamalarının çalışmasına izin verecek olması da son derece mantıklı olarak değerlendiriliyor. Android işletim sisteminden HarmonyOS 2.0 işletim sistemli bir telefona geçen kullanıcı, günlük hayatın vazgeçilmezi olan uygulamaları cep telefonlarında bulmakta zorlanacak. Bu sebeple de ister istemez eski telefonun konforu aranabilir. Android uyumlu olması da bu sorunları ortadan kaldırabilir. 

 


HarmonyOS Aralık ayında Huawei telefonlarına geliyorHarmonyOS Aralık ayında Huawei telefonlarına geliyor
HarmonyOS Beta yakında yayımlanacakHarmonyOS Beta yakında yayımlanacak
Huawei P50 HarmonyOS ile gelebilirHuawei P50 HarmonyOS ile gelebilir

PAYLAŞ