HarmonyOS, 2 Haziran tarihinde tanıtılabilir - Haberler - indir.com

HarmonyOS, 2 Haziran tarihinde tanıtılabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-24 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD ve Çin arasındaki Ticaret savaşı sonrasında Android işletim sistemi yerine bir alternatif platform geliştirmek zorunda kalan Huawei’nin sahip olduğu yeni HarmonyOS işletim sistemi için birçok resmi ve yalan haber ortaya çıkmıştı. Ancak şimdi yaşanan gelişmelere göre HarmonyOS’un 2 Haziran tarihinde yayınlanabileceği iddia ediliyor. ABD ve Çin arasındaki yaşanan gerilimin en büyük faturasını kuşkusuz telefon üreticisi Huawei ödüyor. Çinli marka kara listeye alındığı dönemden beri zor günler yaşamaya devam ederken, ambargo sebebiyle birçok hammadde, ara ürün ve yazılımlara erişim sıkıntısı yaşıyordu. Huawei ise Android işletim sistemi yerine kendisine bir alternatif üretmek için çalışmalara başlamıştı. Bu çalışmaların meyvesi olarak ise piyasada HarmonyOS sürümünü göreceğiz.

HarmonyOS 2 Haziran’da yayınlanabilir

Nisan'da Huawei, HarmonyOS amiral gemilerini sunuyorNisan'da Huawei, HarmonyOS amiral gemilerini sunuyor

HuaweiCentral’in kim olduğuna dair bilgi vermediği kaynak, Huawei’nin yakın zamanda bir etkinlik gerçekleştireceğini belirtiyor. Bu etkinliğe dair bir de promosyon posterine ait görüntü de paylaşırken, yer alan bilgi ve söylentiler ile beklentiler daha net bir hal alıyor. Söz konusu etkinlik Çin saati ile akşam 8’de başlayacak. Avrupa ve Amerika başta olmak üzere birçok önemli kısmın etkinliği takip edebileceği anlamına gelirken, bu etkinliğin küresel olup olmayacağı akıllara geliyor.

Bu etkinlik ile beraber iki yeni Huawei cihazının bizleri karşılaması bekleniyor. Bunlardan birisi Huawei MatePad Pro 2 olurken, diğeri de Huawei Watch 3 olacak. Bu cihazlarla beraber güncellenmiş işletim sistemi HarmonyOS 2.0 göreceğiz. Huawei şuan için HarmonyOS sürümünü bazı cihazlarında kullanıyor. Bu işletim sisteminden faydalanan cihazlar ise nesnelerin interneti kapsamında yer alan cihaz ve TV’lerden oluşuyor. Ancak kullanıcılara yönelik telefon ve tablet gibi cihazlarda ise henüz bu işletim sistemini görmüyoruz. Bakalım HarmonyOS 2.0 beklendiği gibi çıkışını yapacak mı göreceğiz.  


Huawei P50, HarmonyOS arayüzüne sahip ilk telefon olabilirHuawei P50, HarmonyOS arayüzüne sahip ilk telefon olabilir
Huawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyorHuawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyor

PAYLAŞ