Harley Davidson da elektrik akımına uyuyor - Haberler - indir.com

Harley Davidson da elektrik akımına uyuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-11 20:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Elektrikli otomobillerin ardından motorlarda da elektrikli dönüşüm başlamış durumda. Harley Davidson tarafından yapılan açıklamalarda yeni elektrikli motosikletler tanıtıldı.

CES 2019’da tanıtılan ve dikkat çeken ürünlerden bir tanesi de elektrikli motosiklet oldu. Harley Davidson tarafından yapılan tanıtımlar ile birlikte ilk elektrikli motosiklet görücüye çıkarılırken yeni modelin adı LiveWire oldu. 

Trump elektrikli otomobillere teşviki sonlandırıyor!Trump elektrikli otomobillere teşviki sonlandırıyor!

General Motors, yeni projesi elektrikli bisiklet olacak

2014’ten beri çalışıyordu

Markanın elektrikli motosiklet için 2014 yılından beri çalışma yaptığı bilinirken, 2019 yılında yapılan ilk tanıtım ile birlikte ön sipariş sürecine geçiş yapılacağı ifade edildi. Yapılan tanıtımlar markanın kısa süre içerisinde fuarda dikkat çekmesini sağladı. Firma motorların ağır gürültüsünün aksine elektriğin sessizliğinden yararlanarak sessiz bir motor yaratmayı başarmış durumda. Fuarda yapılan tanıtımlarda ana slogan ise “Duyacağınız en yüksek ses kalbinizin atışı olacak” oldu.

LiveWire özellikleri neler?

Elektrikli motosiklet ile ilgili yapılan açıklamalarda teknik detaylara da yer verilen açıklamalara göre 100 kilometre hıza 3,5 saniyede çıkacak olan motosiklet, üstelik vites değiştirme ya da debriyaj kullanma gibi pek çok sürüş detayını da ortadan kaldırıyor.

Tek bir dolu batarya ile 180 kilometreye kadar bir menzil mesafesi olacak motosiklet, böylece şehirler arasındaki yolculuklarda da kullanıcılara destek sağlayacak. Elektrikli otomobillerde kullanılan şarj sisteminin kullanıldığı elektrikli motosikletler, böylece araçlar için kurulan elektrik şarj istasyonlarını da kullanma imkanı sağlayacak. Elektrikli motosiklet ile ilgili yapılan tanıtımlarda fiyat bilgisi de paylaşılmış durumda. İlk açıklamalara göre Harley Davidson elektrikli motosikletinin etiket fiyatı 29 bin 799 dolar olacak. Fakat motorun ne zaman kesin satışa çıkacağı şu an için bilinmiyor. Motor ile ilgili bu detayların da netleşmesi bekleniyor. 

Dünyanın İlk Katlanabilir Elektrikli Scooter'ı Türkiye'ye Geliyor


Elektrikli scooterlar tehlike arz ediyor mu?Elektrikli scooterlar tehlike arz ediyor mu?
Avrupa pazarına uygun fiyatlı elektrikli otomobil geliyorAvrupa pazarına uygun fiyatlı elektrikli otomobil geliyor
Nissan elektrikli otomobilde menzili 363 kilometreye çıkardıNissan elektrikli otomobilde menzili 363 kilometreye çıkardı

PAYLAŞ