Hangouts uygulaması kaldırılıyor - Haberler - indir.com

Hangouts uygulaması kaldırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 09:54:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Google’ın sohbet uygulamalarından biri olan ve bir zamanların popüler uygulaması Hangouts, yayınlanan yeni bir rapora göre kaldırılacak.

Teknoloji devi Google’ın, 2013 yılında kullanıcılarının hizmetine sunduğu Hangouts, web üzerinden kişilerin sohbet etmesini sağlayan bir uygulama. Google, Hangouts uygulamasını kullanıma sunduğu dönemde Google Voice servisinin geleceği olacağını bildirmişti. Hangouts aracılığı ile hem anında mesajlaşılabiliyor hem de görüntülü sohbet edilebiliyor. Bu program 2013 yılında yayınlandıktan sonra 3 mesajlaşma servisinin yerini aldı ve döneminde popülerlik kazandı. Fakat son zamanlarda seçeneklerin çoğalması ile birlikte, Hangouts’a olan ilgi azaldı ve program geri planda kaldı. Bundan olacak ki Google Hangouts servisini yayınladığı raporda kaldıracağını açıkladı.

Hangouts’a 2020 yılında tamamen veda edilecek

Google, yayınladığı raporda uygulamanın 2020 yılına kadar tamamen kalkacağını açıkladı. Geçtiğimiz yıl uygulamanın geliştirilmesini durduran Google, aslında bu haberi vereceğini o zamanlardan da belli etmişti. Geliştirmenin durması, uygulamanın kullanıcılarını da kaybetmesine neden olan durumlardan biri oldu. Uygulama, geliştirmenin durmasıyla birlikte çok fazla hata vermeye de başladı. Playstore’da hala aktif olan uygulamaya dair yapılan geri bildirimlere de bakılırsa, hata vermesinin yanında performans sorunlarının da görüldüğü dile getiriliyor. Fakat Gmail kullanıcıları için Hangouts hala tercih ediliyor.

2020 yılına kadar tamamen kaldırılacağı açıklanan Hangouts uygulamasının, Hangouts Chat ve Hangouts Meet çatısı altında varlığını sürdürmeye devam edeceği de söyleniyor. Böylece Hangouts, sadece ekip iletişimlerinde ve video konferanslarında kullanılabilecek.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ