Hangi Programlama Dili Ne Kadar Para Kazandırıyor? - Haberler - indir.com

Hangi Programlama Dili Ne Kadar Para Kazandırıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Burning Glass ve Brookings Institution tarafından yayımlanan verileri derleyen Quartz, en çok kazandıran programlama dilleri listesini yayınladı. Liste bizlere, programlama dillerinin ekonomik karşılığı hakkında bilgiler veriyor.

Günümüzde bilgisayar programcılığı sadece teknoloji alanlarında değil, aynı zamanda küresel ekonominin dönüşmesinde de önemli bir etken haline geldi. Öyle ki bu mesleği yapan pek çok yazılımcı bile ''süper star'' olarak anılmaya başlandı.

Sektörde en çok aranan vasıflar arasında bulunan yazılım programcıları aldıkları maaşlar ile de adlarından çokça söz ettiriyorlar. Peki bu yazılımcılara; hangi programlama dilleri daha fazla para kazandırıyor? Hiç merak ettiniz mi? Eğer cevabınız EVET ise; Quarzt'ın yayınladığı en çok kazandıran programlama dilleri listesine aşağıdan göz atabilirsiniz.

En çok kazandıran programlama dilleri

Listeye baktığımızda yazılımcılara en çok kazandıran program dilleri arasında Ruby on Rails, 109 bin dolar ile başı çekiyor. 108 bin dolar ile Objective C dili ikinci sırada, Python ise 100 bin dolar ile üçüncü sırada yer alıyor.





PAYLAŞ