Hangi microSD kart tercih ederken nelere dikkat etmeliyiz? - Haberler - indir.com

Hangi microSD kart tercih ederken nelere dikkat etmeliyiz?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-22 11:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde akıllı telefonlara ödenilen paralar neredeyse bir arabaya verilen para ile aynı. Özellikle de iPhone'nun son zamanlarda çıkardığı telefonları düşünecek olursak. Fakat performans için microSD kartların çok daha önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Peki microSD kart alırken neye göre almalıyız?

Teknoloji piyasasına bakıldığı zaman yakından takip etmek ya da her şeyi takip etmek mümkün değil. Çünkü çok hızlı ilerleyen bir sektör ve çok büyük bir sektör. Özellikle de biz muhabirlerin bu alanda haber yazması ve her şeye yetişmesi biraz zor oluyor. Fakat insan işini severek yaptığı zaman bu çokta önemli olmuyor. Her neyse haberimize geri dönecek olursak teknoloji firmaları arasındaki rekabet dolayısı ile çok hızlı ilerleyen bir teknoloji ile karşı karşıya kalıyoruz. Hal böyle olunca neye ulaşacağımızı zaman zaman bizde şaşırıyoruz. Dipsiz bir kuyu olan teknolojide bugün sizlere microSD kart alırken dikkat edilmesi gereken ya da hangi özelliklerde tercih edilmesi gerekiyor onu anlatacağım. 

Toshiba, Dünyanın En Hızlı microSD Kartını DuyurduToshiba, Dünyanın En Hızlı microSD Kartını Duyurdu

microSD kartlar uygulamaların veya oyunların açılma süresini bile etkiliyor

Akıllı cihaz kullanan herkes cihazı alırken depolama konusunda oldukça dikkat ediyor ve enine boyuna araştırıyor. Fakat bir şeyi göz ardı ediyoruz. Depolama konusu sadece seri fotoğraf çekimlerinde veya  video kaydında telefon ve DSLR'ın performansına ayak uydurabilmesi ile kısıtlı değil. Aynı zamanda bilgisayara dosya kopyalama süresinde ciddi anlamda zaman kazanılması ve en önemlisi de akıllı telefonlarda oyun ya da diğer uygulamaların açılış süresinde seri çalışması noktasında elzem. Hal böyle olunca bugünkü haberimizde Samsung'un microSD kartlarına yakından bakarak detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Samsung EVO microSD kart

Samsung'un EVO isimli serisi microSD kartları 64 GB kapasite ile başlayarak 512 GB kapasiteye kadar seçenek sunarak müşterilerine en iyi şekilde hizmet vermek istiyor. Pratik kullanımda günlük yaşantınızda da bu performansı en iyi şekilde hissedeceğiniz EVO microSD kart, 100 MB/s okuma ve 90 MB/s yazma performansı gibi etkileyici sonuçlara sahip. 2 türlüü seçenek sunan microSD kart, EVO Plus serisinde daha çok tablet ya da akıllı telefon gibi günlük kullanımda tercih edilirken, Pro Endurance araç içi kameraları ve güvenlik kameraları gibi sürekli kayıt yapan cihazlar için tasarlanmış bir mucize.   

4K video çekiyorsunuz ama istenilen kalitede değil neden?

Bugün bakıldığı zaman insanlar her daim yüksek kalitede 4K video çekmek istiyor. Bunun içinde DSLR fotoğraf makinesi kullanan insanlar 4K video çekmek istiyor veya akıllı telefon kullanıcıları 4K video çekme özelliği bulunan akıllı cihazları ile seri çekim yapmak istiyorlar. Aynı zamanda oyunlarını ya da uygulamalarını hızlı bir şekilde açmak istiyorlar. İşte bu anlamda bakıldığı zaman herkes sanıyor ki cihazım çok iyi olduğu zaman tüm bunlara cevap alacağım. Ancak bu özellikleri kullanabilmek için cihazınızın iyi olması gibi bir de kullandığınız depolama cihazınızın da iyi olması gerekiyor. 

microSD kartlar video çekimlerinde çok önemli

Ucuz geleneksel microSD kartlar ile iyi ibr bellek kontrolcüsüne sahip microSD kartlar karşılaştırıldığı zaman performans bakımına arada uçurumlar kadar fark olduğunu kendiniz gözlemlemiş olacaksınız. Şayet ucuz bir microSD kart kullanarak 4K video çekmeye çalışırsanız, video sununda videoyu izlemeye başladığınız zaman titreyen görüntüler, kötü ses ve atlayan frame'lerle karşı karşıya kalacaksınız. Hatta öyle ki kaliteli bir cihaza basit bir microSD kart taktıysanız video oynadığı zaman ses ile senkronize olmadığı ile karşı karşıya kalacaksınız. 


Galaxy S7'ye MicroSD Kart Desteği Gelebilir!Galaxy S7'ye MicroSD Kart Desteği Gelebilir!
MicroSD kartlara Android uyumluluk sembolüMicroSD kartlara Android uyumluluk sembolü
Dünyanın İlk 512 GB microSD Kart Modeli Piyasaya ÇıkıyorDünyanın İlk 512 GB microSD Kart Modeli Piyasaya Çıkıyor

PAYLAŞ