Hangi iPhone modellerinin iOS 14'e güncellenecek? - Haberler - indir.com

Hangi iPhone modellerinin iOS 14'e güncellenecek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-04 10:02:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Eski olarak nitelendirilen iPhone kullanıcıları için müjde geldi. Sızan bilgilerden elde edilen bilgilere göre iOS 14 işletim sistemi, iOS 13 çalıştırılan tüm iPhone modelleri tarafından desteklenecek. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'ın bu yıl içerisinde düzenleyeceği geliştirici konferansı WWDC, 22 Haziran tarihinde, korona virüs pandemisi sebebiyle sadece çevrimiçi bir şekilde yayınlanacak. Gündemde yerini alan sızıntı bilgiler etkinlik kapsamında gün yüzüne çıkacak olan iOS 14 ile ilgili. 

Sektöre yakınlığı ile bilinen kaynaklar tarafından bildirildiği üzere, iOS 14'ün kodları içerisinde bir sonraki iOS sürümünün hani cihazlar taradından destekleneceğine dair çeşitli ipuçları keşfedildi. Konuyla ilgili olarak gelen bilgilere bakılırsa, iOS 13 çalıştıran tüm iPhone modelleri iOS 14 işletim sistemine güncellenecek. Söz konusu bu cihazların listesinin ise aşağıdaki şekilde olması bekleniyor. 

iOS 13.5, iPadOS 13.5 ve tvOS 13.4.5 güncellemesi çıktı!iOS 13.5, iPadOS 13.5 ve tvOS 13.4.5 güncellemesi çıktı!

iOS 14'e güncellenmesi beklenen iPhone modelleri

iPhone SE (2020)

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone SE

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

iPod touch (7'inci nesil)

Yayınlanan bu listede 2015 yıllarının son günlerine doğru raflarda yerini alan ve neredeyse 5 yılı geride bırakacak olan iPhone 6 modellerinin yer alması ise son derece dikkat çekici bir durumdur. Aynı şey iPhone SE'nin ilk versiyonu için de geçerli olacak. Fakat bu her iki cihazın da iOS 15'i görmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor demek mümkün. iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin durumları ise kısmen çok daha iyi iyi gözüküyor. Zira kaynak tarafından belirtildiğine göre, bu cihazlar iki yıl boyunca da güncelleme alacaklar. Yani iOS 16'yı görme ihtimalleri oldukça yüksek gibi gözüküyor. Güncellemeyi almaları halinde cihazlarda bir takım yenilikler ve iyileştirmeler yapılacak. 

iOS 14 hangi yenilikleri sunacak

WWDC'de beta sürümünün piyasaya sürüleceği iOS 14 işletim sisteminin istikrarlı sürümü ise yılın son günlerine doğru iPhone 12 modelleri ile beraber dağıtılmaya başlanacak. Söz konusu bu yeni işletim sisteminin dikkat çeken özellikleri arasında ana ekran widget'ları için bir listeleme seçeneğinin olacağından söz ediliyor. Aynı zamanda uygulamaların kurulum yapmadan çalıştırılmasını sağlayan "Clips" adlı bir özellikle birlikte, uygulamalar arası geçişte Android'e benzer bir görünümün geleceğine dikkat çekilmiş. Yeni güncelleme ile beraber kullanıcıların deneyimleri daha profesyonel bir boyuta taşınıyor. Eski kullanıcılar için de bu durum oldukça heyecan verici olarak değerlendirildi. iOS 14 güncellemesi ile beraber kullanıcılar tarafından son derece dikkat çekici özellikler sunulacak. 


WhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyorWhatsApp iOS sürümü için QR kodla kişi ekleme özelliğini test ediyor
iOS 13.5'in bazı özellikleri uygulama erişimini engelliyoriOS 13.5'in bazı özellikleri uygulama erişimini engelliyor
HBO Max iOS ve Android cihazlar için Avrupa'da kullanıma sunulduHBO Max iOS ve Android cihazlar için Avrupa'da kullanıma sunuldu

PAYLAŞ