Hangi iPhone 12 modeli en çok satış yüzdesine ulaşacak? - Haberler - indir.com

Hangi iPhone 12 modeli en çok satış yüzdesine ulaşacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-12 17:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

iPhone 12 lansmanı için sayılı günler kala, modeller hakkında hala çeşitli haberler ve analizler gelmeye devam ediyor. Dört modelden oluşması beklenen iPhone 12 serisi salı günü tanıtılacak. Ancak analistlerin  şimdiden hangi modelin en çok satış göreceğine kafa yordukları ortaya çıktı. Peki ama iPhone 12 modelleri arasında hangisi en çok satış görecek?

Hangi iPhone 12 modeli en çok satış yüzdesine ulaşacak?

Bu paylaşılan analizler tahmini olsa da, tahmini yapan kişinin en güvenilir Apple analistlerinden biri olan Ming-Chi Kuo olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Kuo yapmış olduğu analizde, dört iPhone modelinin iPhone 12 satışı üzerinden ne kadar pay alacaklarını hesapladı.

İki Türk yazılımcı, Apple'ın iki açığını bulduİki Türk yazılımcı, Apple'ın iki açığını buldu

Buna göre Kuo, çoğu kişinin düşündüğünün aksine iPhone 12 Mini serisinin en çok satan model olacağına ihtimal vermiyor. Analist düşük fiyatına karşın ekran boyutunun küçük olmasından dolayı bu modelin çok fazla rağbet görmeyeceği düşüncesinde.

Analiste göre iPhone 12 modelleri arasında satış rakamı en yüksek olması muhtemel olan ise iPhone 12 olacak. iPhone 12 Pro ve Pro Max fiyatlarına göre çok daha uygun olacak olan model, aynı zamanda 6,1 inç gibi iyi bir ekran boyutuna da sahip olacak. Yine iPhone 12 Pro‘nun da aynı ekran boyutuna sahip olarak karşımıza çıkması bekleniyor.

Satış payları açısından ise Ming-Chi Kuo, diğer iPhone 12 modelleri için yüzde 20, İphone 12 için ise yüzde 40 gibi yüksek bir sevkıyat payı tahmininde bulundu. Bilindiği gibi akıllı telefon şirketleri en çok talep gören modelleri daha çok piyasaya sevk ediyorlar. Analist aynı zamanda 5G teknolojisinin iPhone 12 satışları için bir etkisi olmayacağı görüşünde.

Daha önce ortaya çıkan iPhone 12 modellerinin satışları için ortaya çıkan 80 milyon sevk tahmini ise Kuo’ya göre gerçekçi değil. Analist Koronavirüs salgını nedeniyle iPhone 12 modelleri için satışların geçen senenin gerisinde kalacağını düşünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz, hangi İphone 12 modeli daha çok satacak? Yorumlarınızı bekliyoruz.



PAYLAŞ