Hamile annelerin yeni rehberi; Alle Hamile - Haberler - indir.com

Hamile annelerin yeni rehberi; Alle Hamile

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-18 09:20:45
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son zamanlarda oldukça popüler olan hamilelik uygulamalarına bir yenisi ekleniyor. Dr. Furkan Kayabaşoğlu ile Yavuz Çingitaş tarafından kurulan uygulama yalnızca hamilelik haftaları bilgisi vermenin üzerinde, hamilelik sürecinin tüm ayrıntılarına hakim olmayı amaçlıyor. Anne adaylarının notlar alıp randevularını takip etmesine, uzman görüşlerinden faydalanıp hamileliğin getirdiği fiziksel değişimi haftalık fotoğraflar ve kilo takibi araçlarıyla izlemesini sağlıyor. Ayrıca tekme ve kasılma sayaçlarıyla hamileliğin her noktasını takip ediyor.

Uygulamanın ortaklarından olan Meral Bayrak yaptığı açıklamada 'Hamileliğin tek kişilik bir süreç değil, hamile olmayan kullanıcıların da takipçi olarak uygulamayı kullanabilirler. Bu sayede anne adayları kendi hamilelik süreçlerini sevdikleriyle paylaşabiliyor. Örneğin bir hamile kullanıcının kaydettiği bilgiler, o kullanıcının annesi, eşi veya arkadaşları tarafından takip edilebiliyor. 45 binden fazla kayıtlı kullanıcımız var 100 binden fazla e-bültene konu olduk. Şuan güzel bir ilerleme kaydediyoruz. Amacımız elbette daha fazla anne adayına ulaşabilmek.' şeklinde konuştu.

Türkiye'deki hamile kadınların ne kadarının akıllı telefon kullandığını bilmediklerini dile getiren geliştirciler  resmi verilere göre 2016 yılında Türkiye'de 1 milyon 300 binden fazla kadının doğum yaptığını söylüyor. Bu verilere göre en yüksek yaşa özel doğurganlık hızına sahip grup ise 25-29 yaş aralığında ve Alle Hamile, bu rakamları dikkate alarak, ilk aşamada 25-34 yaş grubundaki 392 bin Anne adayına ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyorlar. Hamilelerin bir çok ihtiyacını karşılamayı hedefleyen uygulama ve uzman doktorlar tarafından oluşturulmuş içerikler sunan Alle Hamile,anne adaylarının bu dönemde en büyük sıkıntılarından olan alışverişi de unutmamış. Bu konu hakkında da bazı özellikler hazırlanmış.  Şimdiden beğenilen ve anne adaylarının vazgeçilmezleri arasında yerini alan uygulama şimdilik yalnızca AppStore'dan indirilebiliyor.





PAYLAŞ