Halk Ayaklanması Simülatör Oyunu Riot Tanıtım Videosu - Haberler - indir.com

Halk Ayaklanması Simülatör Oyunu Riot Tanıtım Videosu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Simülasyon oyunlarına farklı bir bakış açısı getirecek olan ve gerçek halk ayaklanmalarının konu edildiği simülasyon oyunu RIOT, önümüzdeki günlerde mobil platformlar ve masaüstü bilgisayarlar için yayınlanacak.

Valve'nin eski editör ve görüntü yönetmenlerinden Leonard Menchiari'nin öncülüğünü yaptığı bir ekip tarafından ortaya çıkarılan Riot, gerçek halk ayaklanmalarını oyunlaştıran bir isyan oyunu olarak karşımıza çıkıyor. 2012 yılında İtalya'da çıkan bir protesto gösterisi sonrasında akla gelen bir fikirden yola çıkan geliştirici yaklaşık bir yıllık çalışmalar sonucunda geldikleri noktada oyunu piyasaya sürmeye hazırlanıyorlar.

RIOT Game

Indiegogo kampanyası sayesinde 36 bin dolarlık fon sağlamayı da başaran Riot, yapı olarak gerçek zamanlı bir strateji oyunu olarak oyuncularla buluşacak. Oyun, halk ayaklanmalarını farklı bir senaryo çerçevesinde değişik rolleri tanımlayarak oyuncuların karşısına çıkacak. Oyun içerisinde sadece göstericileri ya da halkı değil aynı zamanda güvenlik unsuları da yönetilebilecek.

8 bit grafik tasarıma sahip olacak oyunda aynı zamanda oyuncular farklı senaryoların yanı sıra verilen görevleri de yerine getirmeye çalışacaklar. Oyun içerisinde Tahrir direnişi, Indignados hareketi gibi gerçek olayların kurgulandığı 4 ana bölüm bulunacağı gibi oyunda yer alan her karakterinde kendisine özgü psikolojisi bulunacak.

Riot Game

Ayrıca oyun içerisinde göstericilerin taş ve sopalar kullanarak caddelerde polislerle çatışmasından uygulanan şiddete göre her şeyi görebilmek mümkün olacak. 

Her iki tarafında yaptığı müdahalelerin açık bir şekilde görülebileceği oyunun ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda herhangi bir açıklama bulunmazken, geliştiricinin yaptığı açıklamaya göre Riot'un Steam üzerinden yayınlanacağı gibi mobil platformlar üzerinde de aynı tarihte yer alacağı belirtildi.

Gerçek halk ayaklanmalarının oyunlaştırılmış bir simülatörü olarak karşımıza çıkacak olan RIOT'un Tanıtım Videosu'nu aşağıdan izleyebilirsiniz.




Riot Tanıtım Videosu


PAYLAŞ