Half-Life yapımcısı Valve’de büyük hırsızlık - Haberler - indir.com

Half-Life yapımcısı Valve’de büyük hırsızlık

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-09 18:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Oyun sektörünün başarılı isimlerinden Valve, her geçen gün başarılarına bir yenisini daha eklemeye devam ediyor. Portal, Counter Strike, Left 4 Dead ve Half-Life gibi oyuncuların ilgi ile oynadıkları oyunların yapımcısı olarak karşımıza çıkan Valve, oldukça büyük bir hırsızlık ile karşı karşıya kaldı. Şöyle ki Valve şirketinin Bellevue'deki merkezinde çok ciddi bir soygun olayı yaşandı. Şirket, yaşanan bu olay esnasında  Half-Life 3'e ait belgelerin çalındığını düşünüyor. Oyun sektörünün başarılı isimlerinden Valve, yaşanan bu hırsızlık olayının maddi boyutunu pek de önemsemiyor. 

Half-Life 3'ün belgeleri çalınmış olabilir

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Valve şirketi her zaman başarı ile anılırken şirketin başına çok ciddi bir olay geldi. Şirketin Bellevue'deki merkezindeki şirkette hırsızlık olayı yaşandı. Şirkette Half-Life 3 oyunların bilgisinin çalındığı düşünülüyor. Valve şirketi Half-Life 3 oyununun belgelerini çaldırmış olabilir. Sektörde yer alan birçok oyunun yapımcılığını ile ilgilenen Valve, yaşanan hırsızlık olayı karşısında maddi bir sorun yaşamayacak olsa da ciddi bir soygun ile karşı karşıya kaldı. Şöyle bir durum var ki yaşanan bu soygun olayından sonra şirket işin maddi boyutundan çok şirket içerisinde gizli kalması gereken bilgilerin çalındığından şüpheleniyor. Bu da şirket için oldukça ciddi bir durumdur. 

Istanbul Havalimanı'nın domain için yaptığı şikayeti reddedildiIstanbul Havalimanı'nın domain için yaptığı şikayeti reddedildi

Washington eyaletinde yer alan Bellevue şehrinde bulunan Valve şirketinin genel merkezinde yaşanan hırsızlık olayı karşısında 42.000 dolarlık eşyanın çalındığı tespit edildi. Konu ile ilgili polisler tarafından yapılan açıklamalara göre Shawn Shaputis adlı şüpheli şirkete gitmek için ofisin yeni yapılan merdiven boşluğundan 11. kata çıktı. Hırsızın çıktığı bu katta yer alan 15 Xbox One oyunu, 23 PlayStation 4 oyunu, 15 ile 20 arasında Asus  dizüstü bilgisayar, Nintendo Switch ve Steam Machine  konsolları ve Portal oyununda bulunan silahın metal minyatürü çalındı. Bu ürünlerin yanı sıra hırsız çok önemli belgeleri de ele geçirdi. Hatta şöyle ki hırsızlığı yaptığı düşünülen Shaputis, Valve şirketinden çaldığı malları GameStop'a satarken görüntülendi. Valve, şirkette çalınan mallardan ziayde oyun hakkında henüz resmi olarak açıklanmayan evrakların peşinde. 

Oyun sektörünün başarılı isimlerinden Valve yaşanan bu olayın peşini bırakmamakta kararlı gözüküyor. Öyle ki şirket, Valve'nin dava sürecini kısa tutmaya niyetli değil hatta olabildiğince uzun tutacak gibi gözüküyor. Çünkü yapılan soygunda şirketten Half-Life 3’e dair resmi olarak açıklanmayan belgelerin çalındığı da düşünülüyor. Konu hakkında şirket tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda, şirkette zaten çalınan eşyaların önemsiz olduğunu  ve Half-Life 3'e ait henüz resmi olarak yayınlanmayan evrakların çalınmasının ciddi bir sorun olduğunun altını çizdi. Resmi olarak açıklama yapılmasa da konu hakkında Valve'nin şüphelendiği birkaç şirket olduğu da söylentiler arasında yer alıyor. Yaşanan bu korkunç olay ile ilgili elde edilen bilgiler maalesef şu an için bu kadar. Olayın sonucunda neler olacağı henüz bilinmiyor fakat kısa süre içerisinde söz konusu önemli belgeler hakkındaki gerçeklerin gün yüzüne çıkacağı söyleniyor. Yakın zaman içerisinde Valve'nin merkez şirketinde yaşanan olaylar hakkında resmi açıklamalar yapılması bekleniyor. 

 

 


Valve Index için geri sayım başladı!Valve Index için geri sayım başladı!
Apple'ın Patent Davaları İle Başı DertteApple'ın Patent Davaları İle Başı Dertte
Amazon Kendi Havalimanını KuruyorAmazon Kendi Havalimanını Kuruyor

PAYLAŞ