Half Life: Alyx Steam'de VR başlıklı kullanıcı sayısını arttırdı - Haberler - indir.com

Half Life: Alyx Steam'de VR başlıklı kullanıcı sayısını arttırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-05 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Yakın bir zaman önce tutkunlarıyla buluşan Half Life: Alyx, VR destek sunmasıyla Steam’deki VR kullanıcı sayısını günden güne arttırıyor.

Half Life serisinin yeni üyesi olan Half Life: Alyx çıkış yaptığı günden beri yoğun ilgi görmekte. Steam’de VR kullanıcı sayısını günden güne arttıran Half Life: Alyx, VR oyunları arasında yadsınamaz bir başarı elde etmiş durumda. Dünyanın en popüler video oyun platformları arasında olan Steam’e 1 milyon VR kullanıcısı eklediği aktarılan oyunun başarısının da devam edeceği konuşuluyor.

HTC Vive Cosmos Elite'den Half-Life tutkunlarına müjde!HTC Vive Cosmos Elite'den Half-Life tutkunlarına müjde!

Tabi oyun VR kullanıcı sayısını ciddi oranda attırsa da VR başlıklar hala istenildiği kadar yoğun bir şekilde kullanılmadığı da göz ardı edilemez bir gerçek. Ancak yine de Mart ayında tanıtılan Half Life: Alyx’ın VR başlık ile oynanmasıyla birlikte bu alandaki tanınırlığı artırmış olduğu görülüyor.

VR pazarına Half-Life: Alyx damga vurmaya başladı

Valve tarafından yayımlanan Half Life: Alyx hakkında aktarılan yeni bilgelere göre, Nisan ayında tam 950 bin oyuncu daha VR başlık ekleyen kullanıcılar arasına katıldı. VR başlık kullanıcı sayısının artmasında büyük bir role sahip olan Half Life: Alyx’ın bu alanda yeni kullanıcılar kazandırmaya devam edeceği düşünülse de, VR başlık alanın henüz çok yeni bir alan olduğu ve geliştirilecek çok noktası olduğu da biliniyor.

İlerleyen günlerde Steam’deki VR oyuncusu sayısını giderek arttırması beklenen Half Life: Alyx’ın yakında macOS desteğine de kavuşacağına dair söylentiler bulunuyor. Bu konuda henüz Valve’den resmi bir açıklama gelmemiş olsa da şirketin macOS kullanıcılarını daha fazla bekletmeyeceği düşünülüyor.


Half-Life 2'nin bir haritası Half-Life Alyx için yeniden oluşturulduHalf-Life 2'nin bir haritası Half-Life Alyx için yeniden oluşturuldu
Half-Life: Alyx klavye ve mouse ile oynanabilecekHalf-Life: Alyx klavye ve mouse ile oynanabilecek

PAYLAŞ