Half-Life 2'nin bir haritası Half-Life Alyx için yeniden oluşturuldu - Haberler - indir.com

Half-Life 2'nin bir haritası Half-Life Alyx için yeniden oluşturuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-31 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Bağımsız bir oyun modu geliştiricisi tarafından Half-Life 2’nin bir haritası Half Life: Alyx’e taşındı. Geliştirici tarafından haritadaki her şeyin Half-Life: Alyx’in motoru olan Source 2’ye taşındığını ifade ederken, yapılabileceklerin ise sınırsız olduğunu belirtiyor. Video oyun pazarındaki en önemli isimlerden olan Valve, geçtiğimiz hafta ile beraber en yeni oyunu olan Half-Life: Alyx’i oyun severler için piyasaya sunmuştu. Yıllardır oyuncular tarafından Half-Life 3 beklenirken, yeni oyun ile beraber tam olarak isteneni alamasalar da, Half-Life: Alyx ile yepyeni bir oyun deneyimine sahip olmayı başardılar. Öyle ki Half-Life: Alyx, sadece sanal gerçeklik ekipmanları ile oynanabilen oldukça etkileyici grafiklere sahip bir yapım olarak oyuncuların karşısına çıktı.

Hatırlarsak bağımsız geliştiriciler tarafından 2017 yılında yapılan bir geliştirme ile Half-Life 2 oyunu da sanal gerçeklik ekipmanları ile oynanmıştı. Half-Life 2 VR Port adlandırılan bu mod hayranları tarafından oldukça fazla beğenildi.

HTC Vive Cosmos Elite'den Half-Life tutkunlarına müjde!HTC Vive Cosmos Elite'den Half-Life tutkunlarına müjde!

Half-Life 2 haritası yeni oyuna geldi

VectOR adlı bir mod geliştirici tarafından Half-Life 2 oyununun bir haritası Halif-Life Alyx için kullanılan oyun motoru Source 2 ile yeniden oluşturuldu. Bu sayede Half-Life 2’de yer alan orijinal bir harita ve içerisinde yer alan tüm içerikler Half-Life: Alyx’e aktarılmış durumda. VectOR tarafından yapılan bu çalışma da tüm oyuncular tarafından oldukça beğenildi. Bu sayede Half-Life: Alyx oyuncuları bu harita ile bir nostalji yaşayabilecekler.

VectOR tarafından yapılabileceklerin sınırsız olduğu fakat bunun yapılabilmesi için Valve’nin Source 2 adlı yazılım geliştirme kitini yayınlaması gerektiği ifade ediliyor. Ancak Valve’nin böyle bir düşüncesi olmadığı açık bir şekilde gözüküyor. Öyle ki Ocak ayında yapılan açıklamalarda Valve, Source 2’nin tam yazılım geliştirme kitini yayınlamak için herhangi bir planı olmadığını açıklamıştı.


Half-Life Alyx'in ön yüklemesi kullanıma hazır!Half-Life Alyx'in ön yüklemesi kullanıma hazır!

PAYLAŞ