Haksız fiyatlandırma yapan satıcılara Trendyol engeli! - Haberler - indir.com

Haksız fiyatlandırma yapan satıcılara Trendyol engeli!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-12 15:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde de varlığı hissedilen ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle bazı ürünlerin fiyatlarında fahiş bir fiyat artışı gündeme geldi.

Online alışverişin en çok tercih edilen sayfalarından birisi olan Trendyol, bünyesinde satış yapan tedarikçilerinin fahiş fiyatlar sunmasından dolayı ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Bu durumdan rahatsızlık duyan Trendyol yönetimi kendilerini tercih eden kullanıcıları şu açıklama ile uyarmak durumunda kaldı. 

Trendyol olarak platformumuzda on binlerce tedarikçimizin milyonlarca ürününü sizlerle buluşturuyoruz. Serbest piyasa ekonomisinde pazar yeri olarak faaliyet gösteren platformumuzda satıcılar tarafından satışa sunulan ürünlerin fiyatlarını biz belirlemiyor ve müdahale edemiyoruz. Ancak koronavirüs tehdidine karşı ülkemiz kamu otoritelerinin açıklamaları ve yönlendirmeleri ışığında yaşanan bu özel durum nedeniyle sorumluluk alıyoruz.

Trendyol yönetimi yayınladığı açıklamaya şu şekilde devam etti:

 Trendyol olarak, bu süreçle ilgili ürünlere yönelik haksız fiyatlandırma yapan satıcılara fırsat vermiyoruz. Platformumuzda haksız fiyat oluşumuna sebep olan 539 ürünle ilgili geliştirdiğimiz algoritmamız ve sizlerin desteğiyle gerekli işlemler yapıldı.

Fiyat kontrollerine ara vermeden devam ediyoruz ve tespit edeceğimiz haksız fiyat oluşumları ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Sizler de haksız fiyat oluşumu olduğunu düşündüğünüz ürünleri [email protected] e-mail adresine iletmeye devam edebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ