Hakkınızdaki Google Arama Sonuçlarını Sildirebilirsiniz - Haberler - indir.com

Hakkınızdaki Google Arama Sonuçlarını Sildirebilirsiniz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Kişisel bilgilerin korunması amacıyla yeni bir adım atan Google, Avrupa Adalet Divanı'nın verdiği karar doğrultusunda artık sizi ilgilendiren ve istemediğiniz arama sonuçlarının silinmesine imkan tanıyacak.

Bir anlamda kullanıcıların kendilerini ilgilendiren arama sonucu içeriklerine müdahale edebileceği anlamına gelen bu karar sayesinde, sizin hakkınızda rahatsız olduğunuz içerikleri Google arama motorundan sildirebilir, bir daha bu içeriklerin listelenmesinin önüne geçebilirsiniz.

Google içerik sildirme

Google'dan içerik silmesini talep edebilmeniz için buraya tıklayarak ulaşacağınız başvuru formu üzerinden kimlik bilgilerinizi, ülkenizi ve Google'dan kaldırılmasını istediğiniz bağlantı ile silinme nedeni belirtmeniz yeterli olacak. Ayrıca kimlik doğrulaması yapılabilmesi için bir de kimlik fotokopisi eklemelisiniz.

Konuyla ilgili Google tarafından yapılan açıklamaya göre, gelen kaldırma talepleri değerlendirilirken kullanıcıların bu içeriğe ne kadar ilgi duydukları ve verinin ne kadar eski olduğuna dikkat edilecek.

Son olarak içerik kaldırma taleplerinin sadece Google'ın Avrupa bölgesinde kullanılan versiyonlarında geçerli olduğunu, ülkemiz kullanıcılarını kapsamadığını da sizlerle paylaşmamızda fayda var.





PAYLAŞ