Haftasonu ücretsiz olan BluTv kullanım verilerini açıkladı - Haberler - indir.com

Haftasonu ücretsiz olan BluTv kullanım verilerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-10 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde en çok kullanılan dijital yayın platformlarının başında gelen BluTV, sokağa çıkma kısıtlamalarının başladığı geçen hafta sonu içerisinde içeriklerini ücretsiz olarak herkesin kullanıma açtı. Yayın platformu, hafta sonu içerisinde Türkiye'de en çok indirilen uygulama olarak değerlendirilirken izlenme süresi ile de hafta sonuna adeta damgasını vurdu. 

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlanmasının uygulanmaya başlamasıyla beraber internet üzerindeki içerik yayın servislerine talep hafta için oranla daha da artış gösteriyor. Turkcell TV Plus veya Vodafone TV gibi geçtiğimiz hafta sonu sürecinde BluTV platformunda “Kapımız Açık Kampanyası” adı altında cumartesi ve pazar günleri geçerli olacak şekilde kendi orijinal yapımları da dahil olmak üzere bünyesindeki tüm içerikleri ücretsiz olarak erişime sunuldu. 

Netflix, BluTV, puhuTV ve benzerlerine RTÜK denetimi geliyorNetflix, BluTV, puhuTV ve benzerlerine RTÜK denetimi geliyor

BluTV, hafta sonuna damgasını vurdu

BluTV, birbirinden farklı film, dizi ve belgeseller ile içeriğini zenginleştirerek her geçen gün daha fazla kullanıcının beğenisini kazanmaya devam ediyor. Söz konusu bu dijital platform geçtiğimiz hafta sonu verilerini gösteren bir infografikle paylaştı. Hafta sonu içerisinde App Store'da en çok indirilen ücretsiz uygulama unvanını  kazanan servis, söz konusu bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmişe benziyor. Üye kazanımı konusunda bir önceki hafta sonuna göre 335’lik artış kaydeden BluTV, 1 milyon 729 bin 90 saatlik toplam izlenme süresiyle de servis rekor kırmış oldu.

Elde edilen bu sürenin oldukça büyük bir kısmı ise dizilerden oluşuyor. En çok izlenen yerli içerikler Saygı, Alef, Yarım Kalan Aşklar, SıfırBir ve Aynen Aynen olarak sıralandı. Yabancı yapımlarda ise Game of Thrones, The Handmaid’s Tale, Normal People, Euphoria ve Chernobyl seyircilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bunların yanı sıra aynı zamanda BluTV içerikleri, ziyaretçilerin yüzde 43,8’i tarafından web’den, yüzde 32,2’si tarafından mobilden, yüzde 24’ü ise Smart TV’den takip edildi. Hafta sonu boyunca BluTV’de toplam 1,509,291 saat dizi ve 156,464 saat film izlendi. BluTV’de yer alan dizi ve film harici içerikler ise seyirciler tarafından toplam 63,335 saat boyunca tercih edildi. Platform sokağa çıkma yasağının başladığı hafta sonunda bu şekilde bir adım atarak hem kullanıcıların gönlünü kazandı hem de üye sayılarında büyük bir artış yakaladı. 


HBO'nun en beğenilen dizileri artık BluTv'deHBO'nun en beğenilen dizileri artık BluTv'de
BluTv Türkiye'deki pazar payıyla Netflix'i geride bıraktıBluTv Türkiye'deki pazar payıyla Netflix'i geride bıraktı

PAYLAŞ