Haftanın En Çok Okunan Yazıları - 08.05.2017 - Haberler - indir.com

Haftanın En Çok Okunan Yazıları - 08.05.2017

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-08 16:30:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Gündemin bu hızlı ve ihtişamlı gidişatını kontrol etmek çok zor. Sizin için bu haftanın en çok okunan yazılarını derledik.

YouTube Playlistinizi Spotify'a Nasıl Aktarırsınız?

İnternet ortamında geliştiriciler birçok API ve yardımcı yazılımsal araçlar sayesinde ortaya başarılı işler çıkartabiliyorlar. Buda pratikleşme ve çeşitli noktalarda kullanıcıların oldukça işine yarıyor. Bu noktada geliştirme işleri ile uğraşan Mustafa Küçük isimli bir geliştirici, Spotify ve YouTube aracılığı ile ortaya oldukça başarılı bir sistem çıkarttı. Bilindiği üzere çevrim içi müzik dinleme servisi olan Spotify üzerinden kullanıcılar müzik listeleri yani playlistler oluşturabiliyor ve bu playlistleri paylaşabiliyorlar. Spotify'ın bünyesinde sunduğu tüm müzikler ile kullanıcılar diledikleri gibi playlistler oluşturabiliyorlar.

 

Sniper Ghost Warrior 3'ün ilk inceleme puanları verildi

Mart sonlarında çıkış tarihinin ertelenmesinin ardından geçtiğimiz günlerde oyuncularla buluşan Sniper Ghost Warrior 3 için, ilk inceleme puanları verildi. Oyun geçtiğimiz günlerde, yüklenme süresinin uzun sürmesiyle alakalı gündeme gelmişti. Oyuncular Sniper Ghost Warrior 3'ün yüklenme süresinin 5 dakika kadar sürmesinden ve yüklendikten sonra oyuna girerken kayıtlı oyunu açmak için yine beklemek zorunda olmalarından şikayet ettiler. PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için çıkış yapan oyunun inceleme puanları da geldi. Gelen puanlara bakılırsa da, oyunla alakalı başka şikayetler de var gibi görünüyor.

 

Assassin's Creed'in Yaratıcısı Ubisoft'tan Ayrılma Nedenini Açıkladı

Oyun dünyasının en sevilen yapımlarından biri olan Assassin's Creed'in yaratcısı Patrice Desilets, geçmiş yıllarda Ubisoft'tan ayrılmıştı. Bu konuyla alakalı olarak net bir bilgi verilmemişti. Bazı geçiştirir açıklamalarda bulunulmuştu. Geçtiğimiz günlerde yaratıcı Patrice Desilets, Ubisoft'tan neden ayrıldığına dair açıklama yaptı ve asıl neden böylece öğrenilmiş oldu. Gameology'ye verdiği röportajında, siyasi yalanlar uydurmak zorunda kaldığını ve başkalarının kararlarıyla yaşamanın zor olduğunu ifade etti. Şimdi ise Ancestors: The Humankind Odyssey'in geliştiricisi Panache Studios'da çalışma hayatına devam ediyor.

 

Samsung Galaxy S8 Ailesinde Yeni Bir Sorun Ortaya Çıktı

Akıllı telefon üreticilerinin neredeyse her sene çıkarttıkları amiral gemisi modellerinde bazı sorunlar meydana gelebiliyor. Bu sorunlar kimi zaman kronik olup büyük sorunlara sebebiyet versede kimi zaman ise ufak bir hata olup gerekli yazılımsal güncelleme ile ortadan kaldırılabiliyor. Söz konusu telefon üreticilerinden birisi olan Güney Koreli şirket Samsung'un son amiral gemisi olan Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus ailesinde de bazı sorunlar meydana çıktı. Galaxy S8'in piyasaya sürülmesinden biraz sonra cihaz ile alakalı ekranın kırmızı bir filtre gibi renklerde bozulmalar olduğu ortalıkta dolaşmaya başlamıştı.

 

Teknoloji Severler İçin Akıllı Sehpa: Sobro

Teknolojinin gelişmesi ile beraber, elektronik cihazlar haricinde her ortamda teknolojinin faydalarını görmeye başladık. Özellikle geçtiğimiz senelerden başlayan giyilebilir teknolojilerin yanı sıra akıllı ev ürünleri çeşitliliğide artmaya devam ediyor. Teknoloji her alana elini attığı gibi mobilyaların gelişimine de katkı sağlamaya başladı. Evlerimizin önemli eşyaları olan mobilyalar, noktasında teknolojik bir sehpa ortaya çıktı. Bu sehpa sadece bir sehpa değil ve içeriğinde birçok teknolojik özelliği barındıran mobilya ürünü diyebiliriz. Kullanıcı hayatını kolaylaştırmak adına geliştirilen bu sehpa'nın gelin detaylarına bakalım.

 

Dünyanın Dörtte Biri Facebook Kullanıyor!

Sosyal medya devi Facebook, istatistiksel rakamları ile rakiplerine meydan okumaya devam ediyor. Her şirketin yaptığı gibi Facebook'ta yılın ilk çeyrek dilimine ait bazı kullanıcı rakamlarını ve kazanç miktarlarını açıkladı. Ortaya çıkan rakamlara göre Facebook'un yoluna tüm hızıyla büyüyerek devam ettiği gözüküyor. Hali hazırda aktif olarak kullanıldığı görülen Facebook, hanesine kazandırdığı özellikler ile de yükselişine devam ediyor. Ayrıca ek Messenger uygulaması ile geçtiğimiz ay Instagram kullanıcı sayısını ikiye katladığı ifade edilmişti.

 

Bu hafta çıkacak oyunlar ( 1-7 Mayıs)

Mayıs ayının başlamasıyla beraber, bu ay çıkacak olan oyunlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu hafta 2 Mayıs ve 5 Mayıs tarihleri arasında birçok yeni oyun, oyun tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Bu oyunlar arasında çok fazla dikkat çekmeyen isimler olsa da, merakla beklenen oyunlar da yer alıyor. Bunlardan bazıları Prey, FlatOut 4: Total Insanity, Dreamfall Chapters şeklinde karşımıza çıkıyor. Çıkacak oyunlar türü bağlamında değerlendirildiğinde birbirinden farklı türlerle her oyuncuya hitap edecek oyunların olduğu görülüyor.

 

PS4 yine satış rekoru kırdı

Geçtiğimiz yıl içerisinde piyasaya sürülen Sony Playstation 4, oyunculara sunduğu performansıyla yoğun ilgi gördü. PS 4'ün yanında, oyunculara PS 4 Slim ve PS 4 Pro olmak üzere 2 PS 4 modeli de sunulmuştu. Bu yıl açıklanan satış rakamlarıyla, rekor kırmayı başardı. Böylece PS 4 en büyük rakiplerinden biri olan Xbox One'ı geride bırakabilmişti. Son edinilen bilgilere göre, PS 4 bir kez daha satış rekoru kırmayı başardı. Arka arkaya kırılan bu satış rekorlarında, PS 4 Slim ve PS 4 Pro'nun da etkisi olduğu düşünülüyor. PS 4 bu şekilde devam ederse, Sony'nin en çok satan oyun konsolu unvanına sahip olacak.

 

Zenfone 3 Zoom ve İphone 7 Plus Pil Karşılaştırılması

Yapılan testler ile piyasada bulunan akıllı telefonların şarj süreleri test ediliyor ve kullanıcılar da bunlara göre fikir sahibi olabiliyorlar. Bu noktada Asus tarafından yayınlanan bir video ile orta ve üst segmentte bulunan Zenfone 3 Zoom modellerinin iPhone 7 Plus modelleri ile pil ömürlerinin karşılaştırıldığı gözüküyor. iPhone 7 Plus modeli ve Zenfone 3 Zoom modellerinde 5.5 inç'e sahip 1080p çözünürlüklü Full HD ekranlar bulunuyor. Her iki cihaz ekran anlamında aynı olduğundan ötürü karşılaştırılabilir bir model olsada, bazı donanımsal farkların olduğunu göz önünde bulundurmamız gerekiyor.

 

God of War'ın nerede geçeceğine dair detaylar paylaşıldı

2016 yılında duyurulan God of War, duyurulmasının ardından kayıplara karıştı. Oyun severlere oyun hakkında pek bir bilgi verilmedi ve bu durum oyunun daha çok merak edilmesine neden oldu. Zaman zaman oyuncular, oyunun geliştirilme aşamasında problem olabileceği düşüncesine kapıldılar. Fakat birkaç gün önce konuyla alakalı geliştirici ekipten açıklama geldi ve oyunun gelişim aşamasında hiçbir problem olmadığı, tersine her şeyin gayet yolunda gittiği ifade edildi. Yeni oyunla alakalı, oyunun çıkış tarihinin de yaklaşmasıyla beraber ufak tefek bilgiler paylaşılmaya başlandı. God of War'ın, nerede geçeceğine dair bilgi verildi.





PAYLAŞ