Hacklenen YouTube hesapları dark web’de satılıyor - Haberler - indir.com

Hacklenen YouTube hesapları dark web’de satılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-05 14:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Son birkaç hafta içerisinde hacker forumlarında hacklenen YouTube hesapları satılmaya başlandı. Bu hesapların sayılarının gün geçtikçe artması endişeye yol açtı. Forumlarda açılan ilanlarda yüzlerce YouTube hesabı satılıyor. Kötü amaçlı olan kişiler bu hesapların abone sayısına göre bir fiyat belirleyerek satıyor.

Hacklenen YouTube hesapları Dark Web’de satılıyor

Son zamanlarda bu tarz ilanların sayısında ciddi bir artış gerçekleşti. Ele geçirilen hesaplara abone sayısına göre fiyat belirleniyor. Sosyal mühendislik yolu ile hedef kullanıcı çeşitli yöntemler ile kandırılıyor. Yüksek abone sayılarına sahip olan hesaplardan fidye talep ediliyor. Abone sayısı düşük olan ya da fidyesi ödenmeyen hesaplar ise forumlarda 400 dolardan başlayan fiyatlar ile satılıyor.

Spotify ne kadar veri tüketiyor?Spotify ne kadar veri tüketiyor?

Araştırmayı gerçekleştiren InSights güvenlik şirketi, bahsi geçen bu hesaplara yoğun olarak ilginin olduğunu ve tekliflerin oldukça fazla olduğunu aktarıyor. Bu hesapları ele geçirebilmek için hackerlar sosyal mühendislik yolunu tercih ediyor. Hacklenen YouTube hesapları kaynak olarak kullanıcılara ücretsiz bir şekilde abone göndereceğini iddia eden sitelere dayanıyor. Zira bu tarz sitelere giriş yapıldığında Google hesabının bilgileri kötü amaçlı sitenin veri tabanına kaydediliyor.

Bu tarz yöntemlerden kaçınmanın en iyi yolu, Google dışındaki sitelerde hesabı kullanmamak ve bir parolayı birden fazla sitede kullanmamak. Sizin hesabınız güvende olsa bile aynı e-posta adresi ve şifreyi kullandığınız bir sitede veri sızıntısı yaşanırsa hesabınız kolayca hedef alınabiliyor.

Böyle durumlarla karşılaşmamak için hesabınızda iki adımlı doğrulama ve güçlü bir şifre kullanmayı ihmal etmeyin.


İlgili uygulamalar
YouTube çocuk istismarı videoları için soruşturma başlatıldıYouTube çocuk istismarı videoları için soruşturma başlatıldı

PAYLAŞ