Hackingfest Tekirdağ Hackathon'u Tamamlandı! - Haberler - indir.com

Hackingfest Tekirdağ Hackathon'u Tamamlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-08 09:36:25
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Google Developer Group (GDG) desteğiyle yapılan hackathon serisi Hackingfest'in Tekirdağ ayağı 4-5 Haziran 2015 tarihlerinde gerçekleşti. Geliştiricilerin yazılım ve donanım projesi geliştirdikleri hackathon'un kazananları da belli oldu.

Geliştiricilerin mobil, web uygulamaları ve nesnelerin interneti konularında akıllarındaki projeyi hayata geçirmek için 24 saat boyunca çaba gösterdikleri hackathon'da, bireysel ve en fazla 3 kişiden oluşan ekipler geliştirdikleri projeleri yaptıkları sunumlar ile jüriye gösterdiler.

Hackingfest Tekirdağ

İlk etapta ilk 5 projenin seçildiği hackathon'da daha sonra ilk 3'e giren projeler belli oldu ve çeşitli ödülleri almaya hak kazandılar. Hackingfest Tekirdağ'da dereceye giren projeler sırasıyla şöyle;

1. Ozan Mobil Asistan: Android platformu için Ozan Taş tarafından geliştirilen bir sesli asistan uygulaması. Uygulama kullanıcının vereceği Türkçe sesli komutlar yardımıyla cihazda bulunan uygulamaları açabiliyor.

2. Twitter API ile Bilgi Yarışması: Soner Bayram tarafından geliştirilen bir bilgi yarışması. Twitter ile entegre çalışabilen uygulama soruları yine uygulamaya ait olan Twitter hesabından soruyor ve cevaplarında Twitter üzerinden verilmesini sağlıyor.

Hackingfest Tekirdağ

3. Savaş Oyunu: 2 ve 3 boyutlu görseller ile hazırlanan oyunda hedefteki düşmanlara ateş edilerek yok edilmesi amaçlanıyor.

4. Bookshare: Hasan Erdoğan, Sercan Yusuf ve Eyüp Güvenim tarafından geliştirilen uygulamaya 'kitap arama ve paylaşım uygulaması' diyebiliriz.

5. Akıllı Fareler: Kübra Onsekiz ve Hilal Saim'in geliştirdikleri basit bir beceri oyunu. İlk defa Android uygulaması geliştirdiklerini belirten geliştiriciler bu oyun ile dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardılar.





PAYLAŞ