Hackingfest İzmir ve Düzce Gerçekleşti. Sıra Kütahya'da! - Haberler - indir.com

Hackingfest İzmir ve Düzce Gerçekleşti. Sıra Kütahya'da!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-04-28 12:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Etkinlik

Google Türkiye'nin desteğiyle Google Developer Group (GDG) ve gönüllüler tarafından organize edilen hackathon festivali Hackingfest etkinliğinin İzmir ve Düzce ayağı gerçekleşti. Hackingfest'in Kütahya ayağı ise 2 -3 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Sitemiz indir.com'un Medya ve Promosyon sponsoru olduğu, geliştiricilerin 'teknoloji geliştirme yeteneğini arttırmak' amacıyla yapılan Hackingfest'in İzmir ayağı 25 - 26 Nisan 2015 tarihlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Toplam 37 yarışmacının katıldığı 24 saatlik hackathon maratonunda 9 proje yarıştı.

Hackingfest İzmir

Hackingfest İzmir hackhathon'unda dereceye giren projeler şöyle;

1. PetSurfing

Tatil, iş gezisi vb. zamanlarda evcil hayvanlarına kısa süreli bakıcı arayanların birbirlerini bulabilecekleri, puanlama ve tavsiye etme gibi özellikleri sayesinde güvenilirliğine göre kişi seçme imkanı sağlayan bir platform.

Efektif kullandıkları Google teknolojileri ve başarılı bir şekilde uygulanan Material Design yarışmacılarımızı hakettikleri dereceye taşıdı.

2. BabyGem

Google Cardboard ve Unity3D kullanarak, çocuklar için eğlenceli bir eşleştirme oyunu.

Yarışmanın bir diğer iddaalı projesiydi. Neredeyse tamamlanan proje, 3 boyutlu olarak Google Cardboard üzerinden oynanabiliyor. Senaryosuyla da jüriyi etkilemeyi başardı.

3. HashTrack

Kamera ve GPS özelliklerini kullanarak çekilen fotoğrafların konumlarının harita üzerinde izlenebileceği bir fotoğraf galerisi.

Yine aynı tarihlerde Düzce Üniversitesi Kampüsü Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleştirilen Hackingfest Düzce'de ise 41 yarışmacı 10 farklı proje ile yarıştı.

Hackingfest Düzce

24 saatlik hackathon sonunda dereceye giren projeler ise şöyle;

1. Team Red
Web sitelerinden haber takiplerini kolaylaştıran bir uygulama

2. Düzce Üniversitesi Uygulaması
Düzce Üniversitesi öğrencileri için geliştirilen bir uygulama

3. Jumpp Oyunu
Ekran altında bulunan ve ilerleyen topu sadece beyaz kutular üzerinde hareket ettirmeye çalışan bir oyun

İzmir ve Düzce hackhathon'larından sonra şimdi de sıra Kütahya'ya geldi. Hackingfest Kütahya, 2 - 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi, Merkez Kütüphanesi'nde yapılacak.

Herkesin katılımına açık olan Hackingfest Kütahya hakkında bilgi almak için buraya, katılmak için de buraya tıklayabilirsiniz.





PAYLAŞ