Hackerlar Capcom'u geri vermek için 11 milyon dolar istiyor - Haberler - indir.com

Hackerlar Capcom'u geri vermek için 11 milyon dolar istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-10 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Japon kaynaklı dev oyun şirketi olan Capcom, siber saldırı ile başı derde girdi. Şirket tarafından açıklanan yeni bilgilere göre saldırganların fidye virüsü kullandığı ve şirketin birçok özel bilgisini serbest bırakmak için 11 milyon dolar değerinde Bitcoin talep ettikleri belirtiliyor. Piyasada baktığımız zaman Mega Man, Street Fighter ve Resident Evil gibi popüler yapımları olan Japon oyun şirketi Capcom, bu ayın başlarında büyük bir korsan saldırganların gerçekleştirdiği bir siber güvenlik olayı ile karşılaştıklarını duyurmuştu. Yapılan açıklamalara göre saldırganlar, Japon şirketin gizli bilgilerini paylaşmak için şirketten 11 milyon dolar fidye ödemesi talep edildi.

2019 yılında yaklaşık 900 milyon dolar gelir elde ettiğini bildiren Japon şirket, siber korsanların hedefli haline geldi. Öyle ki yapılan açıklamada 2 Kasım 2020 itibariyle Capcom Group ağlarından bazılarının e-posta ve dosya sunucuları dahil olarak belli sistemlere erişimi etkileyen sıkıntılar yaşadığı ve bunun ise üçüncü taraf şahıslar tarafından yetkisiz olarak gerçekleştirildiği belirtiliyor. 2 Kasım itibariyle ise bu ağlardaki operasyonların durduğu belirtildi.

Marvel vs. Capcom Infinite Sistem GereksinimleriMarvel vs. Capcom Infinite Sistem Gereksinimleri

Capcom’dan 11 milyon dolarlık Bitcoin talep edildi

Bağımsız bir güvenlik araştırmacısının raporlarına göre saldırının arkasında yer alan korsalar, yaklaşık 2000 Capcom sunucusunu ele geçirdi. Buna ek olarak ise saldırganlar mali tablolar, veri belgeleri, personel veri ve e-postaları, sohbetler ve müşterilerin kişisel bilgileri de dahil olarak 1 TB’lık veriyi ellerinde tuttuklarını iddia ediyorlar. Klasör ve dosyaların ekran görüntülerini kanıt olarak yayınlayan korsanlar, Japon şirketten 11 milyon dolar değerinde Bitcoin talep ediyorlar. Yapılan basın açıklamasına göre ise bu iddialar kısmen yalanlanıyor. Capcom bu noktada herhangi bir müşterinin bilgisinin ihlal edildiğine dair gösterge olmadığını söylüyor.

Soruşturma devam ederken, ilerleyen günlerde sorunların giderilmesi ve verilerin güvene alınması hedefleniyor.


Capcom’un yeni oyunu, 'Project Resistance' ismini aldıCapcom’un yeni oyunu, 'Project Resistance' ismini aldı
Steam'de Capcom oyunlarında indirimlerSteam'de Capcom oyunlarında indirimler

PAYLAŞ