Hackerlar Apple'a 10 gün süre verdi - Haberler - indir.com

Hackerlar Apple'a 10 gün süre verdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-22 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

REvil adlı bir fidye yazılım grubu, Apple, Dell, HPE, Lenovo, Cisco, Microsoft ve çok daha fazla üst düzey şirket teknoloji firmasına ait oldukça fazla miktarda veriye erişim sağlandığını dile getiriyor. Ele geçirilen bu veriler için şirketlerden rekor düzeyde fidye isteniyor. 

Apple verileri için 50 milyon dolar talep ediliyor

REcil grubu veri hırsızlığı yaparak fidye taleplerine devam ediyor. Bilgisayar korsanları, Apple'ın dün akşam saatlerin Spring Loaded etkinliğinden önce elde edilen verilerin bir kısmı sızdırıldı. Sızdırılan bu  bilgiler için 50 milyon dolar isteyerek bir rekora adını yazdırmayı amaçlıyor. The Record tarafından sızdırılan bilgilere bakıldığında söz konusu fidye yazılım ekibi, elde etmiş oldukları belgeleri teknoloji firması olan Quanta Computer‘dan alıyor. Dizüstü bilgisayar ve teknolojik özelliklere sahip cihazların üretimiyle ilgilenen Tayvan merkezli şirket, gigabaytlarca kişisel veriyi ele geçirdiğini öne sürüyor.

Apple AirTags ve yeni AirPods aksesuarları bu akşam gelebilir!Apple AirTags ve yeni AirPods aksesuarları bu akşam gelebilir!

Birçok ürünün detayları ortaya çıktı

Söz konusu bu fidye grubu, Apple Watch, MacBook Air, MacBook Pro ve Lenovo ThinkPad Z60m içinde olmak üzere birçok ürün hakkında veri elde ettiğini aktardı. Her gün daha fazla dosyanın ortaya çıkacağı konusunda da tehditlerde bulundu. Aynı zamanda Apple'ın fidyeyi 1 Mayıs gününe kadar ödemesini talep etti. Ortaya çıkarılan bilgilerin bir dizüstü bilgisayar için çeşitli şemalar içeriği dile getiriliyor. Fakat elde edilen verilerin gerçekten iddia edildiği üzere şirket için hassas değerler içerip içermediği bilinmiyor. Bu kadar geniş çaplı bir veri sızıntısının hangi bilgileri içeriği şu an için belli değildir. 

Acer’den de fidye talep ediliyor

The Record tarafından paylaşılan bir diğer rapor ise REcil'in 50 milyon dolarlık fidye talebi, geçtiğimiz ay içerisinde Acer'den de istenen miktar ile aynıdır. Fakat bu olayla ilgili olarak her iki taraftan da herhangi bir takip işlemi başlatılmadı. Acer bu durumun üstünü kapatmayı tercih etti. Teknolojik öğelerin her geçen gün daha da gelişmesi ve ilerlemesi sebebiyle bu tarz veri sızıntıları da artmaya başlıyor. Çeşitli fidye yazılımı grupları ele geçirmiş oldukları veriler ile yüklü miktarda para talep ediliyor. Bu durumdan hem teknoloji firmaları hem de kullanıcıları zaman zaman zarar görebilir. 

 

 


Apple A12 Bionic işlemciye sahip 4K TV'yi duyurduApple A12 Bionic işlemciye sahip 4K TV'yi duyurdu
Apple iMac M1 rengarenk seçeneklerle geldi!Apple iMac M1 rengarenk seçeneklerle geldi!
Apple yeni iPad Pro'yu tanıttıApple yeni iPad Pro'yu tanıttı

PAYLAŞ