Güvenlik ve gizlilik ile özdeşleşen Brave Browser'a Chrome eklenti desteği geliyor - Haberler - indir.com

Güvenlik ve gizlilik ile özdeşleşen Brave Browser'a Chrome eklenti desteği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-23 19:29:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Gizlilik ve güvenliğe verdiği önemle tanınan ve geliştirmeleriyle kullanıcıların tercihleri arasına giren tarayıcı Brave, Chrome eklenti desteğini bünyesine eklemek için harekete geçti. Yeni özelliğin 2020 senesinin başlarında tarayıcıya eklenmesi beklenmekte.

Günümüzde arama motoru devi olarak adlandırılan Google’ın dünya internet tarayıcısı Chrome’un dünya çapında bu kadar popüler hale gelmesi ve birçok kullanıcının ilk tercihi arasında olmasının en büyük nedenlerinden biri de tarayıcı için tasarlanan eklentiler. Kullanıcıların internette dolaşmasını kolaylaştıran ve pratik çözümlerle kullanım kolaylığı sunan bu eklentiler artık farklı tarayıcılar tarafından da kullanılıyor. Microsft’un Edge için attığı adımın ardından bu yenliği gerekli gören bir diğer tarayıcı da Brave Browser oldu.

2019'un en çok tercih edilen internet tarayıcıları2019'un en çok tercih edilen internet tarayıcıları

Brave Browser eklenti özelliğine kavuşuyor!

Gizlilik odaklı bir tarayıcı olarak kullanıcıların güvenini kazanan Brave, kısa bir süre önce Android beta sürümünden çıkmıştı. Geliştiricilerin yaptığı açıklamaya göre Brave Broeser’ın kullanıcılara daha gelişmiş bir arama motoru deneyimi sunmak için eklenti desteği yönünde çalışmalara devam edildiği açıklandı. Geliştirici üyenin konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamaya göre yeni özellik 2020 senesinin birinci ya da ikinci çeyreğinde kullanıma açılmış olacak.

Konuyla ilgili oluşan kafa karışıklığına karşılık bir Reddit kullanıcısının Brave Browser’ın eklenti desteğine sahip olup olmayacağı ile ilgili bir soru sormasına karşılık, Brave’ın Android geliştirici ekibinde yer alan SergZh kullanıcı ismine sahip olan bir üye soruya yanıt olarak söz konusu özellik için bir tarih planlamasının olduğu bir çizelge paylaştı.

Brave tarayıcısı 20 kat daha hızlı olacak!

Tabi Brave Browser’ın bu özelliğe sahip olması ilk Chrome bazlı Android internet tarayıcı olacağı anlamına gelmiyor. Barve’den önce Chrome bazlı tarayıcılar Kivi, Yandex ve Firefox kullanıcılara daha verimli bir deneyim sunabilmek için tarayıcılarını eklenti desteğine açmışlardı. Eğer Brave bu özelliğe sahip olana kadar beklemek istemiyor ama gizliliği de önem veriyorsanız bir süreliğine arama motoru tercihinizi Firefox’dan yana yapabilirsiniz.

Chrome ek olarak farklı tarayıcılar olsa da, Brave Browser’ında eklen ti özelliğine sahip olacak olmasının güzel bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Brave şimdiye kadar geliştirilen tarayıcılar arasında gizlilik ve güvenlik konusunda en hassas davranan tarayıcı olma özelliğine sahip. Ve eklenti özelliğine sahip olduğunda da kullanıcı kitlesi için bir vazgeçilmez haline gelecek.


İlgili uygulamalar
Bazı tarayıcılar yasaklandı! İşte Google’ın gerekçeleriBazı tarayıcılar yasaklandı! İşte Google’ın gerekçeleri
Windows arama çubuğu tarayıcı haline geliyorWindows arama çubuğu tarayıcı haline geliyor

PAYLAŞ