Güvenlik kamera görüntülerini paylaşmak artık suç! - Haberler - indir.com

Güvenlik kamera görüntülerini paylaşmak artık suç!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 10:08:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından alınan bir karara göre bundan böyle delil niteliği bulunduran güvenlik kamerası görüntülerini herhangi bir yerde her ne gerekçe ile olursa olsun paylaşmak suç. Bu kurala uymayan kişilere ise soruşturma açılacak. 

Güvenlik kameraları vasıtası ile çekilmiş görüntüleri herhangi bir nedenden ötürü her kim olursa olsun sosyal medya platformu üzerinden kamuoyu ile paylaşılmasının önüne geçmek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik kamerası görüntüleri paylaşan kişiler hakkında hem adli hem de idari soruşturma başlatılacağını duyurdu. Bu duyurusunu ise 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu anlamda ciddi çalışmaların sürdürüleceğinin altını çizdi. Bu anlamda bundan böyle güvenlik kamerası görüntülerini paylaşmamanız gerektiğini indir.com okurları olarak siz değerli okurlarımız ile paylaşmış olduk. 

81 ilin valiliğine gönderilen duyuruda yer alan beyanname şu şekilde; 

İçişleri Bakanlığı tarafınca yapılan duyuruda yer alan bilgiler ise şu şekilde sıralanıyor; "İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede: "Bu itibarla suç ve suçlularla mücadele etmek için güvenlik kameralarıyla elde edilen görüntülerin basınla ve/veya sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşılması, yetkisiz kişiler tarafından elde edilmesi, kullanılması ve ifşa edilmesinin önlenmesi amacıyla tüm kolluk personeli ve diğer kamu görevlileri, bina, apartman, kamu ve özel sektör yöneticileri ile şehir içi toplu taşıma yapan tüm şoför esnafının uyarılması ve konuya ilişkin bilgilendirici eğitimler düzenlenmesi başta olmak üzere gerekli diğer tedbirler alınacak." 

" Kolluk görevlileri, diğer kamu personeli ve sorumluluğu bulunan diğer kişiler hakkında gecikmeksizin adli ve idari soruşturmalar başlatılacak."

Güvenlik kamerası görüntüleri konusunda bir hayli ciddi olan İçişleri Bakanlığı, paylaşan kişilerin her kim olursa olsun hakkında hemen cezai işlem uygulanacağının altını çizdi. Bu anlamda açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Güvenlik kameraları aracılığıyla kayıt altına alınan veya görevi/işi gereği elde ettiği görüntüleri basınla ve kamuoyuyla paylaşan kolluk görevlileri, diğer kamu personeli ve sorumluluğu bulunan diğer kişiler hakkında gecikmeksizin adli ve idari soruşturmalar başlatılacak." Yer alan ifadede bakanlık kesin karar almış olarak görünüyor. 

Bakanlık bu görüntülerin her ne olursa olsun paylaşılmaması konusunda ciddi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yayınlanan bu genelge ile güvenlik kamerası aracılı ile kayıt altına alınan ve daha sonrasından gerek sosyal medya platformlarında olsun gerekse başka alanlarda olsun görüntüde yer alan kişi ya da kişiler üzerinde yıkıcı etkiler bırakan olayların önüne geçmek amacı ile delil niteliği barındıran güvenlik kamerası görüntülerinin paylaşılması kesin olarak yasaklanmıştır. Bu kesin kurala uymayan kişi ya da kişilerin gecikmeksizin adli ve idari soruşturma başlatacağını duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu görüntülerin adli olaylar için önem taşıdığının altını çizerken, kişi veya kişilerinde bu görüntüden ötürü ciddi problemler ile karşı karşıya olduğunu vurguladı. 

 

 

 

 





PAYLAŞ