Güvenli Mod Nedir Ne İçin Kullanılır? - Haberler - indir.com

Güvenli Mod Nedir Ne İçin Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-24 01:34:33
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Güvenli mod, genellikle Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda görülmekte. Güvenli modun amacı, daha çok ömrü bitmek ve çökmek üzere olan bilgisayarda önemli olan dosyaların saklanmasına yardımcı olan bir sistemdir. Bu modun bilgisayarlarda ne işe yaradığı az çok bilinse de Android telefonlarda ne amaçla bulunduğu bilinmiyor. Aslına bakıldığında, Android telefonlarda da benzer bir amaç güdüyor. Güvenli mod Andoridlerde, cihazın güvenli bir şekilde açılmasına engel olan yazılımların pasif hale getirilmesine olanak tanıyor. Bu modun kullanımının, daha çok zor zamanlarda kalındığında yapılması öneriliyor.

Güvenli modun cihazdaki faydaları

Android cihazlarda donma sorununun sık sık yaşandığı biliniyor. Güvenli mod, bu sorunu olabildiğince azaltır. Güvenilirliğinden emin olamadığı uygulamaları, olabildiğince pasifize etmeye çalışarak, olası bir zararı önler. Bazı uygulamalar, telefonda donma ya da kilitlenme gibi problemlere yol açabilir ve kullanıcı bunun farkına varamayabilir. Böyle bir durumda Güvenli mod bu uygulamayı bularak çalışmasına engel olur.

Güvenli moda geçmek için izlenmesi gereken adımlar

  • Öncelikle cihazınızın kapatma düğmesine basmanız gerekiyor.
  • Karşınıza kapat butonu çıktıktan sonra, kapat seçeneğine basılı tutun.
  • Bu işlem sonrasında 'Güvenli Modda yeniden aç' diye bir seçenek size sunulacak. Bu seçeneği seçip, cihazınızı yeniden başlatın ve Güvenli Modu aktif etmiş olun.

Güvenli moddan çıkış için yapılması gerekenler

Güvenli moddan çıkmak isterseniz, bunun için yapmanız gerekenler aktif etmekten daha kolay. Telefonunuzu her zaman kapattığınız gibi kapatıp açtığınızda, Güvenli Mod devreden çıkar. (Bu işlem bazı marka ve modellerde değişiklik gösterebilir.) güvenli modun gerekmedikçe kullanılmaması önerilmektedir. Güvenli mod sizi girdiğiniz uygulamalardan çıkarır ve bu nedenle deneme amaçlı bile olsa istemediğiniz sonuçlara neden olabilir.





PAYLAŞ