Güvenli mail servisi hizmeti veren firma kullanıcılarını deşifre etti - Haberler - indir.com

Güvenli mail servisi hizmeti veren firma kullanıcılarını deşifre etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-08 17:30:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

İsviçre’de yaşanan yeni gelişmede, ProtonMail kullanıcıların IP adresleri devletle paylaşıldı.

İsviçre merkezli olarak hizmet veren özel bir mail servisi, bugüne kadar güvenli olması nedeniyle milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edildi. Ancak yaşanan son olayda, ProtonMail kullanıcılarının IP adreslerinin paylaşılması, ülkede büyük tepki çekti.

TechCrunch tarafından paylaşılan son rapora göre Fransız bir aktivist için devlette gelen talebi yerine getirdi ve kullanıcının IP adresi paylaşıldı. Fransa’da başlatılan yeni bir dava doğrultusunda istenen bu talep, İsviçre’deki ProtonMail yöneticilerince olumlu karşılandı. Europol üzerinden gönderilen talepler ile birlikte IP adresinin paylaşılması, ProtonMail’in gerekli görüldüğü takdirde kullanıcı güvenliğini göz ardı edebileceğini de gözler önüne serdi. Bu bakımdan yaşanan son gelişmeler, ülkede şirketin yoğun bir şekilde eleştiri almasına neden oldu.

IP Adresleri Kaydediliyor

ProtonMail tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, ülkedeki resmi mevzuatlara uyma zorunluluğunun bulunduğu ifade edildi. Bu nedenle de aşırı ceza davaları gibi durumlarda kaydedilen IP adreslerinin paylaşılabileceği vurgulandı.  Konuyla alakalı detaylı açıklamalar yapan Proton CEO’su Andy Yen, “Proton, İsviçre makamlarından, uymakla yükümlü olduğu yasal olarak bağlayıcı bir emir aldı. Bu özel talebe itiraz etme imkanımız yoktu” dedi.

Paris’teki bir mahallede gerçekleştirilen aktivist çalışmalar nedeniyle başlatılan dava, Fransa’da büyük bir ilgi görmüş ve aynı zamanda tepki çekmişti. Bu kapsamda alınan IP adres verileri ise davanın sürecini belirleyecek.





PAYLAŞ