Güvenerek kullandığınız tüm dizüstü bilgisayarlar kolaylıkla hacklenebilir - Haberler - indir.com

Güvenerek kullandığınız tüm dizüstü bilgisayarlar kolaylıkla hacklenebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-06 17:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Def Con Hacking Konferansı öncesi güvenlik araştırmacısı şarj adaptörünü hackledi!

Dizüstü bilgisayarların performansı artması ile beraber herkes yönelmiş durumda. Hele de taşınabilir oyun bilgisayarlarının çıkması ile beraber dizüstü bilgisayarlarına rağbet iyice artmış durumda. Ancak insanlar güvenerek satın aldıkları ve özeli olduğu bu bilgisayarlar bir başkaları tarafından kolay bir şekilde hacklene biliyor. Özellikle de Amerika’da bu konu üzerinde çalışma bile yapılıyor. İnsanların özeline, gizliliğine ve mahremiyetine hiç saygı duymayan bu hackerler, çok kolay bir şekilde bilgisayarınızı hackleye biliyor. Bunun örneği ise Def Con Hacking Konferansı öncesi güvenkik araştırmacısı şarj adaptörünü hackledi!

Orijinal adaptör satın almaya çalışın

Taşınabilir bilgisayarların şarj adaptörleri ne yazık ki çok uzun süre dayanıklı olmuyor. Bunun içinde insanlar her bozulan adaptör için kendine yeni adaptör alıyor. İnsanlar bu adaptörü alırken ne yazık ki orijinali yerine yan sanayi markalarını tercih ediyorlar. Güvenlik araştırmacısı tarafından bulunan bu yöntem sayesinde  kötü niyetli insanlar tarafından şarj kablosunu bilgisayarınıza zararlı etmenleri bulaştırabilir ve parolanızı çalınabilir.

Tehlikeli durum tüm dizüstü bilgisayarlar için geçerli

Güvenlik araştırmacısı tarafından sosyal medya hesabı olan Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, orijinali gibi görünen ancak orijinal olmayan Type-C şarj adaptörünün gezindiği siteyi tarayıcısına müdahale ederek kullanıcıyı çok kolay bir şekilde kandırabileceğini gösterdi. Son kullanıcı için önemli derecede tehlike arz eden bu durum, üreticiler tarafından yerleştirilen zararlı yazılımlar içinde kullanılabileceğini gözler önüne sermiş oldu. saldırının nasıl yapıldığı hakkında çok fazla bilgi vermeyen araştırmacı, piyasada bulunan tüm dizüstü bilgisayarlar için bu tehlikeli durumun geçerli olduğunun altını çizdi. Bu anlamda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Adaptör satın alırken olabildiğince orijinal adaptörler almaya çalışalım ve girdiğimiz sitelere her daim dikkat edelim. Evet hackerlara göre bu durum çok basit ancak bizz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirelim.





PAYLAŞ