Günün birinde Steve Jobs unutulur mu? - Haberler - indir.com

Günün birinde Steve Jobs unutulur mu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-23 18:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

1994 tarihinde NeXt firmasında görev yaparken Silikon Vadisi Tarih Birliği'ne verdiği bir 20 dakikalık söyleşi de ilginç bir noktaya değinmeyi başarmıştı. Bu söyleşide yaptığı ve yapacağı işlerin 10 veya 20 yıl içerisinde unutulacağını söylemişti. Peki Günün birinde Steve Jobs unutulur mu?

Çin'den sonra şimdi de Almanya Apple'a darbe vurdu!

Steve Jobs Filminin ilk Fragmanı Yayınlandı!Steve Jobs Filminin ilk Fragmanı Yayınlandı!

Günün birinde Steve Jobs unutulur mu?

NeXt firmasında görev yaparken verdiği bir söyleşide kendinin 10 veya 20 yıl içerisinde unutulacağını söyleyen Steve Jobs, günün birinde unutulabilir mi?  60 dakikalık bir belgeselde Steve Jobs, 40. doğum gününde şöyle bir açıklama yaptı, "Yaptığım tüm işler 50 yaşıma girdiğimde modası geçmiş olacak, Apple II şimdiden modası geçmiş durumda, Apple I'ler yıllar öncede kaldı, bir kaç yıl sonra Macintosh'lar da unutulacak. Unutulmaz bir tabloyu çizen ressam veya yüzyıllarca ayakta kalacak bir kiliseyi yapan biri gibi değilim..." Steve Jobs'un bunu Apple tarafından kovulduktan sonra söylediğini de belirtelim. 

Bu konuşmadan 20 yıl sonra Maciontosh OS'a sahip çalışan bir Apple 1, yarım milyon dolara satılmıştı. Jobs'un bu sözlerinin o dönem için Apple tarafından uzaklaşmak zorunda kalışının hayal kırıklığını belirttiği apaçık bir gerçek. Steve Jobs, Ford ve Edison gibi tarihe adını yazdırmış bir kişi olabilir. Şu anda durum böyle gözüküyor. Aynı TV'nin Walkman'in, Floppy disk'i bulanların isimlerinin hatırlanmadığı gibi tarihin "talihsiz" mucitleri gibi de olabilir. Fakat bu durumları tek bir söyleyecek şey var. O da zaman...


İlgili uygulamalar
Yeni Steve Jobs Filminin Fragmanı Yayınlandı!Yeni Steve Jobs Filminin Fragmanı Yayınlandı!
Apple Çin'le barışmaya çalışıyorApple Çin'le barışmaya çalışıyor
Apple uygulama içi hediye gönderme dönemini başlatıyorApple uygulama içi hediye gönderme dönemini başlatıyor

PAYLAŞ