Güney Kore'den Google ve Apple'a Yüksek Komisyon Savaşı - Haberler - indir.com

Güney Kore'den Google ve Apple'a Yüksek Komisyon Savaşı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 17:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Güney Kore'de yaşanan son gelişmelerde, Google ve Apple'ın aldığı yüksek komisyon oranlarına tepki gösterildi ve komisyonların ortadan kaldırılabilmesi adına yeni yasanın hazırlanacağı belirtildi.

Google ve Apple sektörde iki dev olarak dikkat çekerken özellikle uygulama geliştiricilerin tercih ettiği iki uygulama mağazasına dikkat çekiyor. Android ve iOS platformlarında uygulamalarına yer vermek isteyen geliştiriciler yüksek kazançlar elde etse de ciddi bir kesinti ile karşı karşıya kalıyor. Üstelik gelirler uygulama içi satın almaları da kapsadığından dolayı geliştiriciler daha büyük gelirler elde etme şansına sahip olsa da bunu sektör devleri ile paylaşmak durumunda.

Güney Kore'de yaşanan son gelişmede ise kanun değişikliği için kapsamlı bir sektör analizi yapıldı. Analiz sonrasında yayınlanan rapor, Google ve Apple’ın devasa ücretler kazandığını ortaya koydu ve yapılacak değişiklikler hakkında ilk planların aktarılmasını sağladı. Düzenleme içeren yeni tasarısı ile birlikte alınan komisyonların engellenmesini hedefleniyor.

Güney Kore'nin Açıklamalarına İlk Açıklama Apple’dan Geldi

Apple tarafından yapılan açıklamada güvenlik vurgusu yapıldı. Şirket yetkilisi Güney Kore'deki mevcut yasa tasarısını değerlendirerek, “Kullanıcılarımız üçüncü parti kaynaklardan yapacakları dijital ürün satın alımlarında güvenlik riskleriyle karşı karşıya kalabilir ve gizliliklerini korumaları zorlaşabilir” dedi.

Konu ile ilgili olarak ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi sözcüsü Adam Hodge tarafından yapılan değerlendirmelerde ise ABD'de dahi sektördeki rekabetin dengelenmesi adına çalışmaların sürdürüldüğü ve her sektör için tamamen taşların yerine oturduğunun söylenemeyeceğini belirtildi. Üstelik açıklamalarda Kore'deki mevcut yasaların ve düzenlemelerin Amerikan şirketlerine karşı ciddi bir ayrımcılık içerdiğini ve bu konuda da pek çok farklı çalışmanın sürdürüldüğü söylendi.

Korea Internet Corporations Genel Müdürü Kwon Se-hwa ise Kore'deki yasa tasarısının gerekliliklerini vurgulayarak yeni yasa tasarısını önemsediğini belirtti. Kwon Se-hwa mevcut yasa tasarısı taslağının geçerlilik kazanması halinde uygulama geliştiricilerinin bağımsız ödeme sistemlerini kullanarak daha düşük komisyonlar ödeyebileceğini ve daha fazla kazanabileceğini söyledi. 

Güney Kore'de yaşanacak gelişmeler, tüm dünya için oldukça önemli. Yasa tasarısının resmiyet kazanması ve başarılı bir şekilde uygulanması diğer tüm bölgelerde de Apple ve Google adına örnek olacak.





PAYLAŞ