Güney Kore'den Açıklama : ABD ile Çin Arasında Kaldık - Haberler - indir.com

Güney Kore'den Açıklama : ABD ile Çin Arasında Kaldık

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-23 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD hükumetinin Çin ve Huawei’ye karşı yaptırımları uygulanmaya devam ediyor. Son olarak tüm iş birliklerini sonlandıran ABD’li şirketlerin başında Google Android geliyordu. Android desteği kesilen Huawei, kendi işletim sisteminin geliştirilmesi için kolları sıvarken, şimdi ise gözler Güney Kore’ye çevrildi. ABD tarafından henüz iki gün önce kara listeli markalar arasına giriş yapan Huawei şirketine ticari kısıtlamalar yapılmaya devam ediyor. Bu kısıtlamaların bazıları 90 günlük askıya alınırken, yapılan bazı açıklamalar ile beraber bir yumuşama gerçekleşmişti.

Güney Kore ise iki ülke arasında kaldı

Huawei Kendi İşletim Sistemini 6 Ay İçerisinde ÇıkarabilirHuawei Kendi İşletim Sistemini 6 Ay İçerisinde Çıkarabilir

Güney Kore basınından gelen haberlere göre ise ABD’nin yumuşama hamlesinin haricinde Huawei’nin etrafındaki çemberinde daraltılması için yoğun bir çabanın sürdüğü belirtiliyor. Ülkenin en fazla ilgi gören ve okunan gazetesi olan Chosun ıllbo tarafından diplomatik kaynaklar sebebiyle ABD, Güney Kore’den Çin’e karşı uygulamış olduğu politikalarda uyumlu davranması gerektiğini söylüyor. Amerikalı bir diplomatik kaynak gazeteye yapılan açıklamada ise “Güney Kore Dış işleri Bakanlığı ile sürekli bir temas halindeyiz” deniliyor.

Ayrıca kendilerini Huawei ürünleri ile kullanmanın yarattığı güvenlik problemleri ile de ilgileniyoruz açıklaması yapıldı. Habere göre ise ABD cephesinden Koreli teknoloji markası LG’nin mobil altyapı şirketi olan LG Uplus’un Huawei ekipmanlarını kullanmasını bırakma isteğinin söylendiği belirtiliyor. Bu kapsamda ise Güney Kore Dış işleri bakanlığı tarafından ABD’nin endişelerini anladıklarını fakat hükumetlerin özel sektör kararlarına karışmasının doğru olmadığı belirtiliyor.

Bu kapsamda Güney Kore hükumeti de Huawei’nin karşıtı olma durumuna girmiş oluyor. Bu noktada ise Çin’in vereceği karşılıktan endişe duydukları belirtiliyor. Güney Kore, ABD’nin bölgedeki en önemli isimlerinden birisi olsa da, Çin bölgesi Koreli şirketlerin faaliyetleri bakımından en büyük Pazar paylarının başında geliyor. Her iki ülke arasında kalan Güney Kore nasıl bir tavır sergileyecek göreceğiz.


ABD'den AB Ülkelerine Huawei MesajıABD'den AB Ülkelerine Huawei Mesajı
Bir Şirket Daha Huawei ile İlişkilerini KestiBir Şirket Daha Huawei ile İlişkilerini Kesti

PAYLAŞ