Güney Kore’de Samsung COVID-19 test merkezi kurdu - Haberler - indir.com

Güney Kore’de Samsung COVID-19 test merkezi kurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-03 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yılın ilk aylarından beri tüm dünya Corona virüs ile uğraşıyor. Pandemi haline gelen corona virüs tüm sektörleri etkiledi. Ülkelerin pandemi ile ilgili uğraşları konuşulurken, bu virüsle ilk günden beri iyi bir şekilde başa çıkmasıyla adından söz ettiren Güney Kore aldığı kararlarla başarıyı yakalamış gibi gözüküyor. Gerek enfekte hasta sayısı gerekse alınan önlemlerle diğer ülkelere örnek olmuş durumdadır. Şimdi ise Samsung Güney Kore’de COVID-19 test merkezi kuruyor.

Güney Kore’de Samsung COVID-19 test merkezi açılıyor

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung corona virüs kapsamında bir.ok adım atan şirketlerin başında gelir. Yardım merkezlerinden, kendi kendini dezenfekte eden özelliğe sahip kılıflara kadar birçok açıdan virüse karşı çalışmalar yaptı. Gösterilen bu üstün çabanın son ürünüyse Güney Kore'de virüse karşı test merkezi açmak oldu. Diğer birçok şirket gibi Samsung'da COVID-19 salgını nedeniyle dünyada pek çok mağazasını ve fabrikasını kapatmak zorunda kaldı. Bunların da ötesinde bazı Samsung çalışanlarının corona virüs testlerinin pozitif çıktığı da görülmüştü. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Samsung şirket içi bir COVID-19 test merkezi kurdu.

Android 10 alan yeni Samsung telefon ve tabletlerAndroid 10 alan yeni Samsung telefon ve tabletler

Güney Koreli teknoloji devi şu anda Güney Kore’de özel bir COVID-19 test tesisine sahip ilk özel şirket oldu. Samsung, virüse karşı önlemlerini artırmak ve çalışanlarını da sağlıklı tutmak için Hwaseong tesisinde virüs test merkezi kurdu. Merkez altı tıp uzmanının yer aldığı, testlerin yapılıp, araştırmaların gerçekleştiği ve aynı zamanda tanıların koyulduğu bir yer haline dönüşecek. Test merkezi, şirket çalışanlarının testlerinin yapılmasının yanı sıra Hwaseong’da yaşayan kişilere de yardımcı olacak. Samsung virüsten etkilenen şirketler arasında yer alıyor. Bildiğiniz gibi şirket bazı çalışanlarıyla evden çalışma sistemine geçmişti. Şirket yaşadığı finansal krizleri 2020’nin sonlarıyla 2021’nin ilk çeyreğine kadar toparlamayı hedefliyor. Projenin başarılı olacağı düşünülüyor. 


Samsung Galaxy Watch 3'ün netleşen önemli özellikleriSamsung Galaxy Watch 3'ün netleşen önemli özellikleri
Alabileceğiniz en uygun fiyatlı Samsung Galaxy modelleriAlabileceğiniz en uygun fiyatlı Samsung Galaxy modelleri
Samsung Galaxy S21'in detayları netleşiyorSamsung Galaxy S21'in detayları netleşiyor

PAYLAŞ