Güney Kore'de Kripto Para Ticareti Netleşiyor - Haberler - indir.com

Güney Kore'de Kripto Para Ticareti Netleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-12 13:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Güney Kore Ekonomik Hizmetler Komisyonu başkan yardımcısı Kim Yong Beom konuyla ilgili yaptığı açıklamada ülkedeki kripto paraların düzenlenmesi ile alakalı yeni kurallar uyarınca, artık borsa kullanıcıların borsalara para aktarma ya da borsalardan para çekme işlemleri sırasında kendi isimlerine kayıtlı banka hesaplarını kullanmaları gerektiğini belirtti. Güney Kore hükümetinin anonim hesaplarla kripto para ticareti yapılmasını yasaklamasından bir hafta sonra, sanal banka hesaplarının yaklaşık %8'inin gerçek  hesaplara dönüştürüldüğü bildirildi.

Yasağın getirilme amacı, anonim yatırımcıların Kore para birimi olarak kazanılan kripto para birimlerinin kontrol altına alınmasına, böylece kripto para birimi alırken yada çekerken Kore para biriminin etkilenmemesi amacıyla getirilmişti. Yatırımcılar yeni kurallara uyana ve banka hesaplarını, borsalar ya da cüzdanlarda ki hesaplarına bağlamadıkça bu yasağın süreceği açıklamalar arasında yer aldı.

Yayınlanan bir rapora göre, son haftalarda kripto para piyasalarında kayda değer düşüşün, yatırımcıların sanal hesaplarını gerçek ad hesaplarına dönüştürmesini engellediğini gösteriyor. Öte yandan, Kore Maliye Bakanı'nın hükümetin kripto para alışverişlerini yasaklama niyetinde olmadığı açıklanmasının ardından, Kore'de yerli kripto para alışverişi yasağına yönelik öngörülen bazı yasaklamalar, haftalardır bunalan Güney Kore piyasasına bir nebze rahat nefes aldırmıştı. Güney Kore gibi Asya ülkelerindeki ticaret, küresel ticaretin önemli bir kısmını oluşturuyor. Bitcoin gibi sitemlerde son fiyatı her zaman yatırımcılar belirlediği için, yasaklamalar sonucunda yatırımcı sayısındaki düşüş fiyatlara doğrudan etkiediyor.





PAYLAŞ