Güney Kore'de ilk 5G görüntülü konuşma gerçekleşti - Haberler - indir.com

Güney Kore'de ilk 5G görüntülü konuşma gerçekleşti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 11:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Kore'de akıllı telefon kullanılarak 5G ile görüntülü konuşmanın ilki gerçekleşti. Güney Kore'de ticari 5G ağlarını başlatan SK Telecom, KT ve LG Uplus, daha önce test amaçlı kullanılan 5G ile ilk ticari bağlantıyı hayata geçirerek bir videolu görüşmeyi hayata geçirdi. 

Şu anda sadece kurumsal müşteriler için gerçekleşen 5G'li görüşme hizmeti, 5G akıllı telefonlar 2019 yılının Mart ayına kadar akıllı telefon pazarında yerini alacak. Yalnızca kurumsal kullanıcılar yeni nesil 5G ile görişme yapabilecek. 5G ile görüşme yapan SK Telecom CEO'su Park Jung-Ho, 5G le görüntülü görüşme yapan ilk kişi olarak tarihe geçti. Gerçekleşen çağrıda K Telecom'un Bundang, Gyeonggi Eyaletindeki şebeke kontrol merkezinde, Seul da yer alan Myeong-dong isimli ofiste bir personel yöneticisine yapıldı. 

Yeni iPhone'lar 5G ile gelebilirYeni iPhone'lar 5G ile gelebilir

Güney Kore'de 5G ile görüşme yapabilmek için şimdilik 13 şehirde yapılabiliyor

Görüntülü görüşmeyi gerçekleştirmek için Samsung'dan bir prototip 5G akıllı telefon kullanan şirket, Samsung Mobile'ın patronu DJ Koh, Samsung Electronics ve SK Telecom'un 5G'nin ticarileşmesini hızlandırmak için birlikte çalıştıklarını söyledi. Güney Kore'de başlatılan 5G bağlantısı şimdilik sadece 13 büyük şehri kapsıyor. Kapsayan bu şehirler arasında ise Seul, Juju Adası, Seongnam, Hwaseong gibi şehirlerde var. Telekomünikasyon firmaları yaptıkları açıklamaya göre akıllı telefonlar 2019 yılında piyasaya sürülmeden önce ülkedeki ağı genişletme konusunda çalışma yaptıklarını açıkladı. 

Samsung'un 5G'li telefonları ne zaman çıkacak?

Samsung'un prototip telefonu görüntü anlamında Samsung Galaxy S9 Plus'a benzediğini sizlere söyleyelim. Samsung'un 5G için Galaxy S10 çalışmaları hala sürüyor. Samsung'un ilk 5G'li telefonları ise 2019 yılının Mart ayında piyasaya girmesi sürülmesi bekleniyor. Firmanın Galaxy S10'un 5G desteği ile farklı bir model çıkaracağını ifade etti. 

 

 


Nokia, 5G çalışmaları için yatırım yaptıNokia, 5G çalışmaları için yatırım yaptı
Xiomi Mi Mix 3, 5G Testinde Kendini GösterdiXiomi Mi Mix 3, 5G Testinde Kendini Gösterdi
Intel 5G Destekli Yeni Modemini TanıttıIntel 5G Destekli Yeni Modemini Tanıttı

PAYLAŞ