Güney Kore'de bir belediye kripto para çıkarıyor - Haberler - indir.com

Güney Kore'de bir belediye kripto para çıkarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-08 09:35:03
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Güney Kore Seul Belediyesi dünyada bir ilki gerçekleştirerek, kripto para çıkarıyor. Çıkarmış olduğu kripto paranın adı S-coin.Seul, bu para türü özellikle belediyecilik hizmetinde blockchain teknoloji ile iyice yaygınlaştırılmak isteniyor.

Belediye kendi bünyesinde kripto para çıkarıyor

Güney Kore'de yaşanan kripto ve blockchain endüstrisinde gerçekleşen gelişmeler tam anlamıyla kafa karıştırıyor. Bu gelişmelerin ardından Güney Kore'nin yetkilileri, ülkenin ikinci büyük bir kenti olan Busan’ı blockchain çalışmaları için regülasyonsuz bölge ilan ettiler. Güney Kore Seul Belediyesi bu yılın Kasım ayında blockchain tabanlı bir hizmeti kullanıma sokuyor. Şehir yetkilileri bu uygulama için BNK Busan Bankası ile ortak bir kripto para için para geliştiriyor.

Çin kripto para hazırlıklarını hızlandırıyorÇin kripto para hazırlıklarını hızlandırıyor

Seul Park Belediye Başkanı geçtiğimiz yıl Ekim ayında Seul Park Belediye Başkanı Won Soon, blockchain için blockchain tabanlı kamu hizmetlerini desteklemek için 108 milyon dolarlık bir bütçe ayırdıklarını duyurdu. Seul için uygulanacak sistem, önümüzdeki Kasım ayında yürürlüğe giriyor.

Kamu hizmetlerinden yararlanmak ve vergilerini ödemek isteyen Seul vatandaşları S-coin’leri kullanabilecek. S-coin'ler bazı sosyal destekler için dağıtımı yapılacak. Belediyenin anketlerine katılanlara ise S-coin ödülleri verilecek. Zeropay sistemi ile entegre olacak S-coin’lerle alışveriş ve harcamalar yapılabilecek. Seul Belediyesi, S-coin ile birçok bürokratik problemden kurtulmayı planlıyor. Bu sayede vatandaşların kamu hizmetlerine ulaşımı kolaylaşıyor. Seul Belediyesi, birlikte çalışacağı isimlerin çalışma saatleri ve sigorta ödemelerini de blockchain sistemi üzerinden takip etmeyi düşünüyor.

 


Merkez Bankası yerli kripto para mı çıkartıyor?Merkez Bankası yerli kripto para mı çıkartıyor?
Kripto para ticareti yapanlar 10 yıla kadar ceza alabilir!Kripto para ticareti yapanlar 10 yıla kadar ceza alabilir!

PAYLAŞ