Günden güne büyüyen Apple Music Spotfiy'a yetişti! - Haberler - indir.com

Günden güne büyüyen Apple Music Spotfiy'a yetişti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-06 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çevrimiçi müzik denildiği zaman kuşkusuz pazarın en iddialı iki rakibi olan Apple Music ve Spotify bulunuyor. Şimdi ise bu iki isimden birisi olan Apple Music’in bazı yeni istatistik raporları şirketin Spotify rekabeti ile bir hayli yakınlaştığını gösteriyor. Çevrimiçi müzik platformları rekabetlerine son hızda devam ediyorlar. Kullanıcı ilgisini sürekli olarak çekebilmek için yeniliklere ve güncellemelere devam eden uygulamalarda rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Apple Music, artık dünyanın en popüler müzik platformu servislerinden birisi haline geldi diyebiliriz. Öyle ki Counterpoint Research’ta yer alan bir rapor içeriğine göre Apple Music, Spotify’dan sonra en popüler ikinci müzik hizmeti oldu.

Apple Music, Spotify karşısında büyümeye devam ediyor

Apple gelecekte titanyum kullanmanın bir yolunu buldu!Apple gelecekte titanyum kullanmanın bir yolunu buldu!

Söz konusu raporlara göre 2019 yılında yüzde 32 büyüme sağlayan Apple Music, 358 milyon abone topladı. Spotify toplam gelirler tarafında ise yüzde 31’lik pay ve toplam abonelerde ise yüzde 35’lik payı ile lider konumunda olmaya devam ediyor. Apple Music, pazardaki toplam gelirlerde yüzde 24’lük payı ile ikinci sırada bulunuyor. Buna göre Apple, büyümede podcast’lere olan ilginin artması da dikkat çekiyor. Bunların haricinde fiyat rekabeti noktasında da büyümenin büyük etkisi bulunuyor. Şirket her yıl abonelerini yüzde 36 seviyesinde büyütmeyi başarmış durumda.

Araştırma analisti olan Abhilash Kumar, Spotify’ın promosyonlar ve özel içerikler ile üst sıralarda olma başarısını gösterdiğini ve Apple Music ise kişiselleştirilmiş çalma listeleri ve yeni uygulama özellikleri ile büyüme gösterdiğini ifade ediyor. Diğer yandan analist konu hakkında “Spotify, üç ay boyunca ücretsiz Spotify Premium gibi promosyon etkinlikleri, fiyat indirimleri, özelleştirilmiş kampanyalar ve özel içerik ile en üst noktasını korudu. Amazon, Apple, Google gibi teknoloji devleri de müzik akışına odaklanmaya başladı. Spotify’a sıkı bir rakip olmak için kollarını sıvayan Apple Music ise, karanlık mod ve küratörlü çalma listeleri gibi geliştirmeler ile uygulamalarda iyileştirmeler yapıyor.” İfadeleri yapıldı.


Apple sualtı cihazlar için yeni arayüz patenti aldıApple sualtı cihazlar için yeni arayüz patenti aldı
Apple yeni akıllı telefon modelini bugün tanıtabilir!Apple yeni akıllı telefon modelini bugün tanıtabilir!

PAYLAŞ