Güncellenmeyen programlar nasıl tehlikeler getiriyor? - Haberler - indir.com

Güncellenmeyen programlar nasıl tehlikeler getiriyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-22 21:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Avast tarafından yürütülen yeni bir araştırmaya göre, Dünya genelinde yüklü olan PC uygulamalrının yarısından fazlasının güncel olmadığını öğrendik. %55 gibi bir oranla güncel olmayan bu programlar, hem kullanıcılarını hem de kişisel verilerini güvenlik risklerine karşı savunmasız bırakarak sizi ciddi anlamda bir tehlikeye sürüyor.

Şirketin PC Trends Reports 2019 yılının bulduğu verilere göre, kullanıcılar güvenlik güncellemelerini yüklemeyerek, popüler olan uygulamalrın eski sürümlerini bilgisayarların hafızasında tutarak kendilerini hackerlara karşı daha savunmasız bıraktıklarını öğrendik. İşin en kötü yanı ise güncel olmayan bu popüler uygulamalar listesinin başında ise Adobe Shockwave %96 oranda, VLC Media Player %94 oranında ve son olarak Skype %94 oranı ile listenin en başında yer alıyor.

2019'ın ilk Windows 10 güncellemesinde neler var?2019'ın ilk Windows 10 güncellemesinde neler var?

Microsoft tarafından desteklenemeyen eski sürümleri kullanmakta

Bu raporu toplamak için küresel çapta 163 mlyon cihazdan anonim verileri kullanan Avast, bu bilgilerin yanı sıra şirket, Windows 10’un bundan böyle küresel olarak PC’lerin %40 gibi bir oranda yüklü olduğunu açıklıyor. Aynı zamanda şirket hızla Windows 7’nin elinde tuttuğu %43 gibi bir oranına yaklaştığını keşfetti. Fakat yaklaşık olarak her altı Windows 7 kullanıcısından bir tanesi ki bu %15, aynı zamanda her 10 Windows 10 kullanıcısından biri ki %9 oranında bundan böyle Microsoft tarafından desteklenemeyen eski sürümleri kullanmakta. Avast’ın Başkanı Ondrej Vicek’in açıklamasında çoğu kişinin telefonlarını sıklıkla değiştirdiklerine fakat bilgisayarların daha uzun süre ellerinde tuttuklarına ifade ediyor.  


Yeni akım 10 year challenge nedir? #10yearchallengeYeni akım 10 year challenge nedir? #10yearchallenge
Samsung hakkında az bilinen 10 gerçekSamsung hakkında az bilinen 10 gerçek

PAYLAŞ