Güncelleme Esnasından Silinen Dosyalara Microsoft'tan Çözüm Önerisi - Haberler - indir.com

Güncelleme Esnasından Silinen Dosyalara Microsoft'tan Çözüm Önerisi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-09 16:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Microsoft’un popüler işletim sistemi olan Windows 10 kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen bir sistem olsa da bazı zamanlar çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bunlardan birisi ise geçtiğimiz hafta ile beraber yayınlanan güncelleme ile oldu. Güncelleme birçok Insider kullanıcısının kişisel dosyalarını silerken, bu sorun yaratan güncelleme hakkında Microsoft cephesinden ilginç bir çözüm önerisi geldi. Gelen Ekim 2018 güncellemesini yükleyen kullanıcıların fotoğraf, müzik ve indirilmiş dosya gibi birçok kişisel içerikleri silinirken, bu mağduriyete sahip olan kullanıcılara nasıl bir çözüm sağlayacağı ise merak ediliyordu.

Microsoft’tan İlginç Çözüm

Bu durumu yaşayan bir Reddit kullanıcısı yardım talebinde bulunurken, bu noktada Microsoft’tan ilginç bir yanıt geldi. Birçok şirkette olduğu üzere Microsoft’ta ilk taleplere müşteri temsilcilerini sunuyorlar. Ancak çözülmeyen daha çok sıkıntılı durumlarda ise üst düzey temsilciler devreye giriyor. Reddit kullanıcısı ile iletişime geçmiş olduğu kişinin Microsoft yetkilisi konumundaki Level 1 temsilci olduğu ifade ediliyor. Verilen yanıtta ise “Sisteminizi geri yüklemeyi denediniz mi?” şeklinde bir öneri sunulmuş durumda.

Reddit kullanıcısı ise bu yanıt sonrasında sistem geri yüklemeyi elle devre dışı bıraktığını ifade etmiş ve Level 1 temsilcisi çıkış yaparak Level 2 temsilcisi ile görüşmeye başlamıştı. Bu temsilci ise uzak bağlantı gerçekleştirerek NTFS dosya geçmişe göz atmış ve kurtarmaya çalışmaya yönelik daha iyi yöntemler denemiş durumda. Windows 10 1809 sürümü ile beraber ortaya çıkan ve henüz çözüm sağlanamayan bu sorunun giderilme süresine kadar bu sürümün yayınlanmaması bekleniyor.

Bakalım Microsoft cephesinden kullanıcıların yaşamış olduğu bu veri kayıp problemlerine yönelik ne gibi bir çözüm yöntemi getirilecek göreceğiz. Bu noktada kullanıcıların kaybetmiş oldukları dosya, fotoğraf ve veri içerikleri gibi birçok durumun geri düzeltilip düzeltilmeyeceği ise bilinmiyor.





PAYLAŞ