Güçlü ve Kişisel Tarayıcı Vivaldi Beta Yayınlandı - Haberler - indir.com

Güçlü ve Kişisel Tarayıcı Vivaldi Beta Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-03 09:06:02
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Eski Opera CEO'su Jon Von Tetzchner'ın liderliğindeki 25 kişilik ekip tarafından geliştirilen ve bu yılın başlarında teknik ön izleme sürümü yayınlanan kişisel web tarayıcısı Vivaldi'nin Beta sürümü indirmeye sunuldu.

Sekmeleri tek ekrana sığdırmakta zorlanan teknoloji tutkunlarına özel olarak geliştirilen Vivaldi, ilk bakışta Opera benzeri özellikleri ile dikkati çekiyor. Özellikle uzman kullanıcıları hedefleyen tarayıcıda kullanıcıların istedikleri bölüme kolaylıkla erişmelerini sağlayacak hızlı komut ve hızlı erişim için sayfaları kişiselleştirme imkanı sağlayan speed dial (hızlı arama) gibi özellikler yer alıyor.

Vivaldi Beta

Vivaldi'de bulunan notlar bölümü; ziyaret edilen sayfanın ekran görüntüsünü sadece tek bir tıklama ile almayı ve bu sayfa ile ilgili notları da bu görüntülere eklemeyi mümkün kılıyor. Tarayıcının sol tarafında kaydet, e-posta gönder, kontaklar ve yer imi gibi seçenekler bulunuyor.

Vivaldi'de yer imlerine eklenen sayfalar kolaylıkla hızlı arama'ya aktarılabildiği gibi aynı gruptaki sayfalar da tek sekme altında toplanabiliyor. Bu sayede kullanıcılar sekme kalabalığından kurtulabiliyor.

Vivaldi Beta

Vivaldi'yi diğer tarayıcılardan ayıran ve benzersiz yapan özelliklerden birisi de, çağdaş web teknolojileri ile inşa edilmiş olması. Tarayıcının kullanıcı arayüzü oluşturulurken Node.js ve NPM modülleri yardımıyla JavaScript ve React kullanılarak tasarlanmış.

Son olarak Vivaldi önümüzdeki günlerde alacağı güncelleme ile yerleşik e-posta istemcisini kullanıma sunacak ve bu istemcinin ismi M3 olacak. Eğer sizde güçlü ve kişiselleştirilebilir bir tarayıcı alternatifi arıyorsanız; Vivaldi web tarayıcısını aşağıdaki bağlantı aracılığıyla Windows bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Vivaldi Tanıtım Videosu





PAYLAŞ