GTA serisi hakkında sıradışı teoriler - Haberler - indir.com

GTA serisi hakkında sıradışı teoriler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-12 08:00:07
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Şu ana kadar GTA serisi ile ilgili olarak pek çok ilginç teori yayınlandı. Bu teoriler arasında en ilginçleri hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Rockstar Games'in GTA serisinin her oyunu sunulmadan önce birbirinden farklı teoriler sunuyor. Örnek vermek gerekirse GTA 6 ile ilgili olarak Türkiye'de geçeceği gibi çeşitli söylentiler bulunuyordu. Bu durum pek de mümkün gözükmüyor olsa da, oyuncu tarafından ciddi beklentiler oluşturuyor. GTA için en ilginç teoriler hakkında bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

GTA 6'nın çıkış tarihiyle ilgili sızıntılar doğrulandıGTA 6'nın çıkış tarihiyle ilgili sızıntılar doğrulandı

GTA hakkındaki ilginç teoriler

Micheal de Santa, Tommy Vercetti miydi?

GTA 5'teki üç ana karakterden biri olan Michael de Santa, oldukça belirsiz bir geçmişe sahiptir. Örnek vermek gerekirse tanık koruma programında gerçek soy isminin Townley olduğu dile getirildi. Bunun dışında ise zaten bu karakter hakkında pek de bilgi mevcut değildir. GTA 5'in fragmanından kaynaklanan bir teori vardır. Oyunun bir hayranı, Michael de Santa'nın, Tommy Vercetti olduğunu dile getiriyor. Her ne kadar iki karakterin doğum yılındaki farklılıklar aksini gösteriyor olsa da geçmişinden kaçmaya çalışan Michael için geçerli bir olasılık gibi duruyor.

Zamanın öneminin vurgulanması

GTA oyunlarında rakip takımdan birisini vurduğunuzda ya da araba ile çarptığınızda kısa bir süre içerisinde aramaya başlarsınız. Polis bu duruma kısa bir süre içerisinde tepki verirken yapmış olduğunuz hız ve genel trafik ihlalleri herhangi bir sorun oluşturmaz. Grand Theft Auto'da zaman yaklaşık olarak iki saniye bir dakika kadar hızlı bir şekilde geçiyor. Buradan da bir teori çıkarmak mümkündür. Konuyla ilgili olarak söylentilere göre Rockstar Games burada oyunculara zamanın ne kadar önemli olduğunu, hızlı bir şekilde geçtiğini ve sizin oyun sırasında sürenin gerisinde kaldığınızı belirtiyor olabilir. 

Michael aslında Claude muydu?

GTA V ana karakterlerinden biri olan Michael hakkında farklı bir teori daha bulunuyor. Bakıldığında GTA 3'te sessiz oluşuyla ön plana çıkan Cloude ile ilgili olarak oldukça az bilgi vardır. Pek çok oyuncu GTA serisinin üçüncü oyunundan sonra oyuncunun suçla dolu hayatta yorulduğunu gösteriyor. Bu sebeple de güneye gidip Amanda de Santa ile evlendiği iddia ediliyor. 

Niko Bellic yaşıyor mu?

GTA serisinde bulunan Packie McGreary, Niko Bellic'in öldüğü iddia ediliyor. Fakat Los Santos‘da bulunan ‘Aranıyor’ posteri onun hala ölmediğini gösteriyor. Hatta öyle ki bazı posterlerle Rockstar Games'in karakter için seslendirme sanatçısı bulmak için atıfta bulunduğu da söyleniyor. Çünkü şirket ve önceki aktör Josh Feinman arasında bir gerginlik durumu vardır.

GTA: Vice City’de bir deniz yaratığı iddiası

Söz konusu bu iddiayı ve teoriyi kanıtlamak adına onu kaydetmek gerekiyor. Burada herhangi kanıt yoktur ancak diğerlerinden farklı bir söylenti daha vardır. Bir Vice City oyuncusu, Loch Ness'e benzer bir şekilde deniz yaratığını denizde gördüğü iddiası vardır. Herhangi bir kanıt olmadığı için de pek dikkat çekmeyen bu teorinin, Rockstar Games'in koyduğu paskalya yumurtasını olduğu düşünülebilir.

GTA oyunlarındaki gelişen polis yapay zekası

Her GTA oyununda polislerin yapay zekaları biraz değişiklik gösteriyor. Grafik ve oynanış geliştirmelerin yanı sıra polisler önceye göre daha iyi eğitimli ve ağır teçhizatlı olarak geri dönüyor. 

 


GTA San Andreas'daki gizem 17 yıl sonra çözüldüGTA San Andreas'daki gizem 17 yıl sonra çözüldü
GTA Online'a Los Santos Tuners geliyorGTA Online'a Los Santos Tuners geliyor
GTA 5, Xbox Game Pass ile yollarını ayırıyorGTA 5, Xbox Game Pass ile yollarını ayırıyor

PAYLAŞ