GTA Online’da onur yürüyüşü düzenlendi - Haberler - indir.com

GTA Online’da onur yürüyüşü düzenlendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-02 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

GTA Online, bugüne kadarki en ilginç anlardan birine sahne oldu ve oyun içinde onur yürüyüşü düzenlendi.

Her yıl Haziran ayının sonu itibariyle dünya genelinde kutlanan ve LGBT bireylere destek olmak adına gerçekleştirilen yürüyüş, onur yürüyüşü olarak adlandırılmaktadır. Mevcut hafta kapsamında pek çok farklı tören ve etkinlik yapılabilirken bu yıl, Onur yürüyüşü dijital dünyada da gerçekleştirildi.

Korsan GTA V'te mining tehlikesi ortaya çıktıKorsan GTA V'te mining tehlikesi ortaya çıktı

Grand Theft Auto Online’da Onur Yürüyüşü için özel bir etkinliğe imza atıldı. New Day Sunucusundaki gerçekleştirilen etkinliğe yüzlerce oyuncu katıldı ve etkinlik çerçevesinde bir araya geldi. Etkinliği organize eden isim ise Peacheslatoure oldu. Kendini LGBT genci olarak tanımlayan ve dijital dünyada böyle bir projeye imza atarak dikkat çekmek İstediğini söyleyen Peacheslatoure, mevcut hareketi ile binlerce kişiden destek almayı başardı. “Birçok LGBT genç, büyük şehirlere taşınmanın ve kabul görmenin hayalini kuruyor. Karakterimin LGBT gençlerinin hayallerini temsil etmesini ve özellikle Haziran ayı boyunca farkındalık yaratmak istedim.” diyerek düşüncelerini aktaran Peacheslatoure, böylece online oyunda da bir farkındalık yaratmayı başardı. 

Etkinlikler özel yürüyüş ile son buldu

Danslar, plaj partileri gibi pek çok farklı etkinlik ile gerçekleştirilen farkındalık çalışması yapılan geçit töreni (onur yürüyüşü) ile birlikte son buldu. GTA Online oyununu oynamayan kişilerin dahi özellikle sosyal kanallar üzerinden destek verdiği mevcut proje, kısa süre içerisinde dünya genelinde gündem yaratmayı başardı. Özellikle pandemi etkileri nedeniyle dünya genelinde çok fazla katılımın olmadığı onur yürüyüşlerini bu yıl dijital ortamlara aktarılarak farklı bir şekilde kutlanması, kısıtlı bir şekilde yapılan etkinliklere de bil alternatif yarattı. 

Gerçek bir dünya deneyimini taklit etmek için bir araya gelen oyuncular, etkinlikleri ve yürüyüşleri sorunsuz bir şekilde tamamladı. Polis ve saldırganlar arasındaki amansız mücadeleyi konu alan bir oyunda, böyle bir etkinliğin yapılması ise konunun dikkat çeken bir diğer yanı oldu. Peacheslatoure, “Rol oyunu sayesinde beni olduğum gibi kabul eden ve yaratıcı çabalarımda beni destekleyen bir aile buldum” diyerek düşüncelerini aktarırken, GTA Online’da yapılan etkinlik, gelecek yıllar için de farklı bir örnek oldu.



PAYLAŞ