GTA 6'nın haritası kurucu ortak tarafından sızdırılmış olabilir! - Haberler - indir.com

GTA 6'nın haritası kurucu ortak tarafından sızdırılmış olabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-13 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Uzun bir süredir konuşulan GTA 6 ile ilgili yeni bir gelişme gündeme geldi Rockstar Games’in kurucu ortaklarından Sam Houser’a ait gizli bir belgenin ele geçirildiği iddia ediliyor. İddialar GTA 6’nın 2013 senesinde belirlenen haritasını işaret ediyor!

Oyunseverlerle buluşması yakınlaşan GTA 6 ile ilgili son derece ilginç bir konu gündeme geldi. Geçtiğimiz dönemlerde pek çok sızıntı iddialarıyla gündeme gelen oyunun hikayesinde geçen lokasyonların seneler öncesinden belirlendiği iddia ediliyor. İddialara göre bu yıl piyasaya çıkacak oyunun haritası 2013 senesinde belirlendi.

GTA 6 hakkında yeni bilgiler sızdırıldıGTA 6 hakkında yeni bilgiler sızdırıldı

Razed ve Yan2295 takma adını kullanan kanyaklar tarafından gelen bilgiler oldukça çarpıcı bilgiler içeriyor. Kaynaklar ellerinde bulunan bilgileri Rockstar Games'in kurucu ortağı Sam Houser sayesinde elde ettiklerini öne sürüyor. Ancak söz konusu iddialar gerçekse Rockstar’ın bu hamlesini mi yoksa bilgilerin elde ediliş tarzının mı daha kötü olduğunu yorumlamak oldukça güç. Çünkü Razed GTA 6 ile ilgili edindiği bilgileri Housar’a ait olan gizli belgeler sayesinde edindiğini açıkladı.

GTA 6'nın hayali bir şehri mi olacak?

“GTA Expert” isimli YouTube kanalının sahibi olan Razed, Houser’a ait olan elde ettiği gizli bilgilerle ilgili bir video hazırlayarak detayları takipçilerine aktardı. Razed’in yapmış olduğu en çarpıcı açıklama Rockstar Games’in GTA 6 ile ilgili çalışmalarını 2013 senesinden beri yürütüyor olması oldu. GTA 6 için 2013 senesinde 60 kişilik bir ekip çalıştığını söyleyen Razed o dönemde oyunla ilgili kesin şeylerin belli olmadığını belirtti.

GTA 6 ile ilgili iddiaların kaynağı Rockstar Games mi?

İddialara göre Rockstar Games’in 60 kişilik ekibi GTA 6’nın nerede geçmesi gerektiğini uzun süreler tartışmış. Ancak ekibin bir türlü ortak bir karara varmaması ve istenen noktaya gelmemesi oyunun çıkışını oldukça geciktirmiş. Söz konusu belgeler hazırlandığında da ekip hala kararsız durumdaymış. Houser’ın gizli belgelerinde olan yerlere göre oyunun geçmesi düşünülen konumlar şöyle;

  • Vice City (Miami)
  • Karlı bir GTA haritası (Chicago ve Detroit)
  • Meksika
  • Tamamen bağımsız bir şekilde oluşturulmuş, benzersiz bir GTA şehri.

Hatırlarsanız 2002 senesinde piyasaya sürülen GTA Vice City o dönem büyük bir ilgi görmüştü. Döneminin en çok satan oyunları arasına giren GTA Vice City Miami’de geçiyordu. 2013 senesinde ise Rockstar ekibi yeni bir oyunla Vice City’e yeni bir dönüş olabileceğini düşündüğü bugünde dek gündeme gelen pek çok sızıntıda da yer alıyordu.

Bildiğiniz gibi oyunda kar yağışı ve karlı konumlar Rockstar Games’in oyuncuların karşısına zaman zaman çıkardığı bir durum. Hatta GTA 5’in başlangıcında da oyuncuları karlı bir konum karşılıyordu. Serinin önceki oyunlarından yayınladığı videolarda da karlı görüntüler bulunuyordu. Geçtiğimiz dönemlerde sıklıkla dillendirilen bu duruma karşılık GTA 6’nın iklimsel olarak daha gerçekçi olacağı söyleniyordu.

Ancak GTA 6’nın Meksika’da geçme ihtimali daha önce sızıntılarla gündeme gelen ya da konuşulan bir bölge değildi. Ama Meksika’nın güneyinde bulunan Kolombiya ve Güney Afrika bölgelerinde geçebileceği iddia ediliyordu. Hatta Rockstar Games 2020 senesinin başlangıcında bazı yayıncılara gönderdiği hediyelerde Kolombiya bayrağına yer vermesi oyunun bu bölgede geçeceğini düşündürmüştü. 2013 yılından bu yana uzun bir zaman geçtiği düşünüldüğünde oyunun konumunun yeniden belirlenmesi oldukça muhtemel bir seçenek.

Ancak genelde gerçek dünyadan kurgulanan oyunun tamamen hayali bir şehir içerisinde geçmesinin pek de olası olmadığını söylemek mümkün olmasa da, söz konusu belgelerin Rockstar Games’in kurucu ortağının belgelerinde geçtiği için bu durum biraz daha karmaşık hale geliyor. Sızıntılarla iyice kafaları karıştıran GTA 6 hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.

 
 


Flaş iddia: Rockstar Games, GTA 6'dan sonra kapanacakFlaş iddia: Rockstar Games, GTA 6'dan sonra kapanacak
GTA 6 fragman tarihi ve diğer söylentilerGTA 6 fragman tarihi ve diğer söylentiler

PAYLAŞ