GTA 6'nın çıkış tarihiyle ilgili ilginç gelişme - Haberler - indir.com

GTA 6'nın çıkış tarihiyle ilgili ilginç gelişme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-28 13:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

GTA 6'nın çıkış yapacağı tarih ile ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. Take-Two'nun yapmış olduğu bir dosyalama işlemi ile ortaya çıkan reklam bütçeleri, GTA 6'nın 2023'te gelebileceğine işaret ediyor.

Tarihin en çok sevilen eğlence ürünlerinden bir tanesi olan Grand Theft Auto'nun merak ile beklenen yeni oyunu için bugün ilginç bir gelişme yaşandı. Yayıncı stüdya Take-Two tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na gönderilen bir dosya içerisinde, GTA 6'nın 2023 yılı içerisinde yayınlanabileceğine işaret eden bazı bilgiler yer alıyor.

Steam'in Çin için geliştirilen sansürlü versiyonun alfa sürümü yayımlandıSteam'in Çin için geliştirilen sansürlü versiyonun alfa sürümü yayımlandı

Reklam bütçesinde ani artış

Take-Two'nun yapmış olduğu paylaşımda, önümüzdeki yıllar için planlanan reklam harcamaları ile ilgili veriler bulunuyor. 2023-2024 mali yılı için tam 89 milyon dolarlık müthiş bir reklam bütçesi ayrılmış. Bir önceki ve bir sonraki mali yıllara göre iki katın üzerinde bir para harcanması planlanıyor. Ayrıca şu an içerisinde bulunduğumuz mali yılın da yaklaşık 9 katı.

VentureBeat'a konuşan yatırım analisti Jeff Cohen, reklam harcamalarındaki bu ani yükselişin GTA 6'nın çıkış tarihine işaret ettiğini söyledi.  Jeff Cohen şu açıklamalarda bulundu.

Rakamlardaki bu değişime nasıl bir anlam yüklemeliyiz elbette şu anda emin değiliz, ancak daha önce benzer bir durumla karşılaştığımızda Red Dead Redemption 2'nin çıkışını doğru bir şekilde tahmin edebilmiştik.

Bloomberg'in ünlü editörü Jason Screirer, geçtiğimiz ay içerisinde yayınlamış olduğu bir raporda GTA 6'nın geliştirme sürecinin başladığını fakat henüz erken evrelerinde olduklarını ifade etmişti. Bugün çıkan haberler de Jason Screirer'ın raporu ile örtüşüyor gibi.

GTA 6'yla ilgili nihayet elle tutulur, somut gelişmelerin yaşanıyor olması elbette sevindirici. Geliştirme süreci ilerledikçe önümüzdeki dönemlerde muhtemelen daha fazla detaylar gelmeye devam edecek.



PAYLAŞ