GTA 6'daki NPC'ler çok daha zeki olacak - Haberler - indir.com

GTA 6'daki NPC'ler çok daha zeki olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-20 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Take-Two Interactive tarafından alınan yeni bir patent, Reddit üzerinde ortaya çıktı. İlk kez Ekim 2020 tarihinde yapılan bu patent başvurusuna göre oyunlarda yer alan NPC’lerin bugüne kadar görülmemiş bir yapısı olacak. Patent ise her NPC’ye çeşitli kişilik özellikleri sunacak. Rockstar Games’in çatı şirketi olarak bilinen Take-Two Interactive, GTA 6’yı bekleyen oyuncular için heyecanlandıran içerikler yayınlamaya devam ediyor. Şimdi ise şirket yapay zeka destekli yeni bir patent alırken, bu patenti ise GTA 6 oyununda kullanacak gibi duruyor. Eğer bu durum gerçekleşir ise GTA 6’da yer alan NPC’lerin bugüne kadar görülmemiş üst seviye bir yapay zekaya sahip olması söz konusu olabilir.

Reddit’de yer alan bilgilere göre Take-Two Interactive, söz konusu patent belgesini ilk kez Ekim 2020’de sunmuş gözüküyor. Onay alan bu patent, oyunda etkileşime girebildiğiniz kadar kontrol edemediğiniz karakterleri benzersiz yapacak.

GTA 6 yerine GTA filmi geliyor!GTA 6 yerine GTA filmi geliyor!

Yeni patent, GTA 6’da kullanılabilir

Take-Two patent belgelerine göre NPC yazılımlarının yazılımcılar için oldukça kısıtlı kaynaklara sahip olduğu ve bunun ise dünyadaki gerçeklik için yetersiz olduğunu belirtiyor. Ancak yeni patent tüm bu yetersizlikler karşısında yapay zeka destekli yeni patent ile NPC için bir karakter oluşturulacağını belirtiyor. Oyunlarda yer alan NPC’ler genelde aynı şeyleri tekrar ederler ve belli bir çizgide ilerlerler. Ancak yeni yapay zekalı NPC’ler trafik sıkışık olduğu zaman başka bir yola girebilecek ve o NPC sahip olduğu karaktere göre araba sürüş hızı da farklı olacak. Trafik magandası yapısındaki NPC’ler ise yeni patent ile oyunlarda yer alacak.

Patent detaylarında bu patentin yaratıcılarının David Hynd ve Simon Parr olduğu gözüküyor. Bu isimler ise Rocstar Norh’un yani GTA 6’nın ana yöneticisi pozisyonundalar. Bu kapsamda ise söz konusu yapay zekanın GTA 6 ile alakalı olduğu iddia ediliyor. Henüz patentin oyun içinde neler sunacağı bilinmiyor. Ancak Rockstar Games’in alışık olunmayan bu çalışması ile beraber GTA 6 oyununda neler sunacak ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Oyunun çıkış tarihine yönelik hala detay bulunmazken, oyunun geliştirildiğinin kesin olduğu b ir süredir biliniyor.


GTA 6'dan Rio de Janerio gerçekçi haritasıGTA 6'dan Rio de Janerio gerçekçi haritası
GTA ile tanınan Rockstar Games yeni nesil oyun açıklaması yaptıGTA ile tanınan Rockstar Games yeni nesil oyun açıklaması yaptı

PAYLAŞ